sourze.se

Hur man slipper fuskare i OS

Lösningen på problemen med doping i alla sporter.

Alla vet ju nu att Johann Mühlegg var dopad upp över öronen i en skandal som kan sänka en hel sport och devalvera värdet av vinter-OS helt. Det som upprör många är också att Johann får behålla medaljerna från de första loppen och bara måste lämna ifrån sig medaljen från femmilen att han dessutom i spansk teve sagt att han är "nöjd med två guld också" gör inte saken bättre. Det som upprör mig mest är att jag i DN idag läste att man inte utför bloddopingtest på åkare som har normala hemoglobinvärden, eftersom de testerna kostar 7000 kronor och tar två dagar att genomföra. Istället har man testat Johann för vanlig doping efter hans två första guld. Vän av ordning undrar: är det inte en bra idé att bränna 21000 kr på att testa de tre medaljörerna? Om det är dopade alla tre måste man punga ut 21000 till på att testa de tre nästkommande som får medaljerna, men det kan det vara värt. Istället för att ha en liknande skandal framför sig, nämligen den att en fuskare får två guld! Idrottsvärlden visar upp en enastående flathet genom att INTE testa de som vinner för allting! Helt otroligt.

Jag har lösningen, men den kommer ni aldrig få se i verkligheten, eftersom i verkligheten är man inte intresserad av VERKLIGA lösningar på problem:

Om man är dopad en gång stängs man av i två år och ALLA ens resultat fram tills dess tas ifrån en. Alla medaljer omfördelas så att om man vann OS-guld för 10 år sedan så ska det guldet ges till tvåan och så vidare. Alla ens världsrekord suddas ut, alla tider stryks, man blir paria. Efter dessa två år så får man tävla igen, fast givetvis med en enorm dumstrut på huvudet okej, inte det, men med allas misstankar riktade mot en. Man dopingtestas på egen bekostnad efter varje pallplats varför betalar inte vinnarna testen? och om man dopat sig igen då stängs man av på livstid och alla nya resultat stryks återigen och det blir som om man aldrig existerat.

Säg mig den idrottare som skulle våga ta risken då?


Om författaren

Författare:
Tommie Nygren

Om artikeln

Publicerad: 26 feb 2002 15:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: