sourze.se
Artikelbild

Saltlake Tvåtusentvå - en kul idé!

Är du en dålig förlorare? Det är jag. Här kommer en specialanpassad OS-krönika för oss. Så här måste det ju vara...

Det är en rolig idé de har fått. Att lägga en massa småtävlingar runtomkring den här fantastiska hockeyturneringen. Och kalla det Saltlake Tvåtusentvå. Är det sponsrat av fiskindustrin? Marknadsföraren som kickade den här idén måste ha tung plånbok idag. Tänk. Vilken grej. Låta en massa människor från alla möjliga länder joxa omkring och lira sällskapsspel som curling, eller åka pulka jättefort, eller det här när de pausar från skidåkningen och skjuter lite när de blir trötta.

Kul idé! Alla som inte har en chans i hockeyn får också vara med på ett hörn. Det blir lite festligare inramning av hockeyn då. Synd bara att svenskarna inte fått tag i de där medicinerna som alla andra tagit. Var det verkligen bara Mattias Öhlund som hittade en schysst langare? Fast, det är klart, han är med i huvudtävlingen, hockeyn. Den som räknas. Så det var i rätt sport vi hittade en svensk kille som vet vad man ska stoppa i sig. Runtomkring-arrangemangen är ju bara där för att pigga upp stämningen lite. De räknas inte.

Läste, hörde på radion, de sa det i TV. Att curling är riktigt spännande och kul att titta på. Så jag gav det en chans. Såg svenska herrlaget möta Kanada men kunde inte koncentrera mig på matchen alls. Kände ingen spänning över huvud taget för det var något som distraherade hela tiden. Något som var mycket intressantare. Jag snackar om frisyren. Frisyren! Har ni tittat på curlingen så vet ni vems. Narups. Kommer inte på var jag sett den förr. Kanske på några teckningar som mina barn gjort, men det är något mer, den påminner om någon. Kommer fan inte på vem.

Tillbaka till huvudarrangemanget, hockeyn! M-A-T-S S-U-N-D-I-N. Say it again! Mats Sundin! Egentligen är jag för gammal för idoler, men där har jag en. Wow! Fri med Joseph. Kollar upp. PANG! Mellan benen. Och sen. En back mellan honom och Joseph. Tittar inte ens upp där är jag inte riktigt säker. ZOCK! Det rasslar till i nätet till vänster bakom stackars Curtis. Sen mot tjeckerna. KA-POW bakom Hasek. Två gånger! Ena gången stod visserligen bulldozern Holmström i målgården och gjorde målet underkänt. Men ändå. Mats Sundin! Vilken lirare, ledare och kille! Han pallar alltid för trycket. Nu reser vi oss upp och skriker i kör så det hörs ända till Norge: MATS SUNDIN! Tack vare honom tror jag vi vinner den här hockeyturneringen. Han har fått ett fantastiskt lag omkring sig. Lidström, Nylander, Salo, Alfredsson. jag ryser av välbehag! Vi vinner! Såg ni förresten hur spaka kanadickerna var? Tacklade inte ens. Var Lemieux med? Nej, förstör det inte nu! Säg inte att det bara är början av turneringen och att det är slutet som räknas. Låt oss må bra nu! Sen kan de andra - norrmän, spanjorer, estländare, österrikare med flera - lalla runt och leka Saltlake Tvåtusentvå.

Hajade ni också till? I andra perioden mot kanadickerna? Plötsligt var där ett märkligt vibrato på Mats Nyströms och Curre Lundmarks röster. Är de så gripna av det svenska spelet att de sitter där och gråter, undrade jag. Men vibratot höll på för länge för det. Shit! Flög det genom skallen. Nu har jag fått i mig något olämpligt och sitter här och är dopad med en allvarlig biverkning på hörseln. Blev tvungen att kontrollera. Slog över till fyran och puh, det var bara fel på ljudöverföringen från Saltlake Tvåtusentvå. Slog genast tillbaka till världens bästa ishockey.

Nä, om man skulle gå ner och slå på teven och kolla om där är någon lattjo periferitävling som puckelbob, längdslalom, half-pope, uppförsbackhoppning eller något. Liksom bara kolla in det för att ladda lite inför nästa hockeymatch.

Saltlake Tvåtusentvå. Kul idé liksom. Hoppas de säljer mycket fisk.

Nu kom jag på det! Frisyren! KLONK! John Cazale i "En satans eftermiddag"!


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 18 feb 2002 09:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: