sourze.se

Tänk er mig i TV4s gomorronsoffa

Såg ni på TV4 i morse? Det gjorde jag. Nu vill jag också vara med.

I morse satt Stig Björn Ljunggren i fyran och tyckte lite om valet, sossarna och Persson. Han presenterade i programmet två stycken rakt igenom rätt chockande teorier. Han dricker av kaffet snabbt sjunker ihop som en Buddha staty, sänker sin titannacke och stänger därefter ögonen lite bakom de fyrkantiga glasögonen och pratar samtidigt snabbt ungefär som om han läste upp en inläst rad, som han vore en verbal kurir åt ett långt meddelande eller en Guru i trance.

"Ja alltså, Den ena är att alla partier har rört sig mot mitten. Att dom påminner om varandra. Vänsterpartiet hade tagit bort K:et i kommunismen."

Vilken lysande analys Doktor Ljunggren. Vilken bevisföring.
Jag tror inte det är så.

Nu höjs röster inom vänsterpartiet för kommunism igen och vänstern vänster om dom har aldrig blommat så här kraftigt sen 1969. Inom KDS så har luthermoralisterna fått luft under vingarna och hur långt i från 4 procentspärren är egentligen Sverigedemokraterna? Moderaterna vill lansera sig som ett liberalt parti men detta gedigna kamouflerande gör dom bara ännu mer höger.

Det andra påståendet, det som fick mig att sätta kaffet i vrångstrupen, är att Stig Björn frågade vad man skulle kritisera Göran "Storpotäten" Persson för? Det finns inga fel.

"Vad skall man kritisera honom för? Skolan är en kommunalfråga. Det är ingen skillnad mellan socialdemokratiskt eller borgerligt styrda kommuner och den svenska sjukvården är inte mer eller mindre värre än andra länder i Europa. Dålig sjukvård kommer alla länder alltid att ha", säger Stig Björn.

Tänk dig att det finns folk som betalar tusenlappar att få höra sådant bjäfs.

Så om Europa har urusel sjukvård så är det ett argument att sluta sträva, sluta försöka förbättra den svenska sjukvården? Vilka framtidsutsikter. Visst är hela Europa fullt med goda exempel på hur man kan förbättra olika delar av samhället. Den ofta uttjatade offentliga sjukvården i England har jag själv utnyttjat vid 7 tillfällen på 5 olika platser och den svenska skulle faktiskt inte tåla en jämförelse. Inga patientavgifter, inge käbbel och man blev hjälpt fort. Och jo, det är skillnad på borgerliga och socialdemokratiskt kommunstyre när det gäller vården.

Jaaaaa, vad skall man kritisera Storpotäten för? Vad kan det vara tror du?

Här kommer ett axplock, ett par i all hast hoppkomponerade punkter från det sopberg av bevis om överträdelser och klantighet:

- Varför har vi slutat betala på statsskuldens utländska lån som utför 30 procent av statsskulden med hänvisning till kronans sjunkande värde? Kan det vara så att dom hänger i hopp?

- Varför Skall vi i Sverige betala världens högsta skattetryck när vi får mindre och mindre för pengarna? Under allt annat än Frikonkurrensriktiga upphandlingar har offentliga instanser gått under klubban. Den offentliga sektorn och försvaret har krympt. Det har inte prislappen.

- Hur kan man motivera att svenskar får betala så högt som 40 procent av netto inkomsten på boende jämfört med Europas snitt 20-25 procent Apropå EU som riktvärde.

- Hur kommer det sig att Regeringen bryter mot grundlagen vid den rakt igenom klantiga hanteringen av Partikamraten Aden som sitter på USA:s nej inte FN:s lista som misstänkt som terrorist och inte ens darrar på macheten.

- Hur länge skall Storpotäten lägga de katrinplommontjocka pekfingrarna i den internationella kakburken? I Aftonbladets ledare på Nyårsafton så skriver Storpotäten att "Sverige kan spela en avgörande roll i olika fredsprocesser". Är detta en undermedveten flykt från Hemlandet. Vad har Storpotäten egentligen uppnått i sitt förhandlande? Jämför gärna med Bildt som fick loss svenskarna i Irak och gjorde succé i Bosnien. Eller Palme som i alla fall släppte lite på hyckleriet och sålde av lite kanoner till Indien. När står Storpotäten i Vitryssland och finner "stabiliteten imponerande"?

- När tänker Socialdemokraterna Verkligen vilja reda upp i IB härvan. I det hafsverk som Kokk gett under beteckningen "Vitbok" så vill man på fullaste allvar ge sken av att hela den gigantiska organisationen var till för att spionera på Stalinister. Detta bekräftas av Sten "Baltikumharintevaritockuperat" Andersson. Alltså 50 stycken Norrbottenskommunister som Torbjörn Säfve upplaga 60-tal! Jo, man menar faktiskt så.

- Hur fan kan man vräka ur sig "Det går bra för Sverige?" Vad fan innebär det? Att Bergen och träden växer fortare? Vi bor i ett samhälle där mam som - under medeltiden - kan titta i käften på folk för att se vilken ekonomi dom har. Vi bor i ett samhälle där man - som under medeltiden - kan få vänta tills man är 30 innan man får en egen bostad.

Jag tror att problemet Stig Björn skrapade fernissan på är de 249 massmedia minuter sossarna fått enligt en undersökning. Under dessa så har den samlade svenska hovreportrar och mininsterstenograferna inte kunnat ställa många kritisk frågor och absolut inte någon kritisk andra fråga. Det är som om 80-talets zombifierade politiska journalister fått en indiansommar genom att skriva av det politikerna säger utan att granska eller kritisera.

Men Persson massmediala exhibitionism har även en annan förklaring:

Dom som borde pressa socialdemokratin - alltså det borgerliga blocket - är utan tvekan det resurssvagaste, mildaste och mest slätstrukna som en valrörelse skådat. Det borgerliga blocket skulle uppnå mer effekt av att damma av Gösta B, Fälldin och Bert Karlsson. Den ende som tycka vilja elda på är Alf Svensson fast det kraftigaste han förmår just nu är att sjunga som Ricky Martin i talarstolen. Resten av partiledarpatriarket har ett retoriskt handikapp som inte torde räcka för intagning i riksdagen. Möjligen Manillaskolan.

Nej du Stikkan. Jag vill också sitta i soffan med dig så kan du få mothugg av klass istället för den där debila
samhällsanalytikern eller istället för arrogansaposteln Anrell, knarkfjollan Bard eller Mega Bugget Bugge.

Jag bara varnar dig. Jag är ännu bättre på att snacka än att skriva. Min verbala diarré knäcker allt och explosionen från mina målsökande budskapsraketer kan fettsuga en spaltgalt på en sekund.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 08 feb 2002 16:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: