Sedan jag var liten har jag lärt mig vad viktigt det är att behålla dygnsrytmen intakt, och varje morgon hela året ringer därför min väckarklocka klockan 07.30 på morgonen.
Så här i semestertider tillåter jag mig lyxen att ligga kvar och dra mig i ytterligare sex minuter, vilket är den exakta tiden innan klockan ringer igen, om man är förutseende och trycker på "Snooze" vad betyder det?. Efter detta är det dags för min läckra frukost, som alltid, utan undantag, består av en hård smörgås med ägg och kaviar. Ägget kokar jag, förutseende som jag är, alltid kvällen innan klockan 22.00, det vill säga precis innan sängdags. Till smörgåsen dricker jag ett generöst glas med vatten. Frukosten intas medan jag läser antingen Arvika Nyheter eller Kristinehamnsposten, vilket jag anser vara två dagstidningar utöver det vanliga.
Dagens obligatoriska dusch infaller alltid efter att jag känner mig mätt och belåten. Därefter är jag redo att möta dagens strapatser, som nu i semestertider innebär fyra spännande timmar i favoritfåtöljen med virknålen och ett par garnnystan. Resultatet blir några festliga dukar i mysiga kulörer, som jag placerar ut på strategiska ställen om jag kände någon, skulle jag givetvis förära denna någon med ett av dessa konstverk.
Mellan klockan 12.00 och 13.00 förbereder jag lunchen, eftersom det vid det laget har börjat kurra lite i magtrakten. Vanligen består min lunch av två varmkorvar med bröd, ketchup och senap, men någon gång emellanåt när jag känner för något lite extra detta inträffar vanligen den 3:e i varannan månad med start i januari komplementerar jag denna lunch med gurkmajonnäs. Till lunchen dricker jag två glas, eller ungefär fyra deciliter vatten med citron i två citronskivor för att vara lite mer exakt.
Eftermiddagen kräver också att man har någon rolig aktivitet, och därför brukar jag ägna den åt SAOL. Detta för att ytterligare utöka mina kunskaper i svenska språket, så att det ska gå lättare att lösa korsord de gånger jag vill göra det vilket vanligen händer på lördagkvällar då jag unnar mig att stanna uppe en timme längre, till klockan 23.15. Idag har jag lärt mig ordet "kabal", som betyder intrigspel/sammansvärjning.
Denna ovanstående vana avbryts varje torsdag klockan 16.00, då jag, precis som resten av svenska folket, har valt att förlägga min veckohandling till denna tidpunkt. Jag handlar alltid på konsum, eftersom jag alltid kan vara säker på att de har det speciella märket av varmkorv som min mage kräver, nämligen Scan. Däremot varierar jag mig ibland ungefär en gång var fjärde vecka och köper Heinz ketchup istället för Felix.
Klockan 18.00 börjar jag tillaga min middag, och klockan 19.00 intar jag den. Från måndag till lördag äter jag kokt potatis med antingen leverbiff måndag, onsdag och fredag eller kokt torsk tisdag, torsdag och lördag. För att fylla mitt behov av vitaminer äter jag kokta morötter till detta. Drycken består av ett stort glas 3,7 deciliter har jag uppmätt med mellanmjölk, eftersom jag vill försäkra mig om att inte drabbas av benskörhet nu på äldre dagar. På söndag frångår jag detta för att fira att det är veckans sista dag. Då består middagen istället av ris och kalops. Däremot vill jag inte riskera att få i mig för lite vitaminer eller drabbas av benskörhet, och äter därför mina kokta morötter och dricker ett glas mjölk även till det.
Tisdagar är en rolig dag, för då visas nämligen mitt favoritprogram "Allsång på Skansen" med Lasse Berghagen klockan 20.00 på kanal 1. Detta går sedan i repris på söndagen, så jag kan underhålla mig med det även då. Men för att försäkra mig om att få en trevlig kväll alla kvällar, har jag tidigare år spelat in "Allsång på Skansen" med Lasse Berghagen, och sätter därför på videon klockan 20.00 alla dagar utom tisdagen på söndagen visas det klockan 11.05-12.05, så då får jag offra min virkning i 55 minuter och 5 minuter av min lunchförberedning.
Mellan klockan 21.00 och 22.00 brukar jag vanligen börja gäspa så väldigt att det är dags att gå och lägga mig. Då borstar jag tänderna, tvättar mig, byter om till min flanellpyjamas och sätter slutligen på mig morgonrocken i aprikos frotté för att klockan 22.00 gå ner och koka mitt ägg för morgondagens frukost.
Av Emma 04 feb 2002 15:12 |