sourze.se

Då var det dags igen. Fadime är död.

Fadime är död, ingen lägger fadern hennes till last utan alla lägger kulturen och "Islam" till last...

Det som inte fick ske inträffade, en ung kvinna med en "jädrans anamma" dödades kallblodigt av en man som borde ha dyrkat marken hon gick på. Jag är förbannad, och ledsen över att en ung kvinna som Fadime Sahindal ska behöva dö, bara för att hon vågade trotsa den del av sin kultur som var dålig. Hon dog för en hand som istället borde ha älskat henne.

Han erkänner att han sköt för att döda, ingen snack om den saken. Han, en jädrans ynkrygg som vänder hela svenska folket mot sin kultur och religion, borde ha konsulterat med sin sunda förnuft. Undrar om han har det överhuvudtaget, kanske inte, eller så förblindades han av hat mot dotterns kulturrevolt. Kulturen måste ha varit en del av hans hela väsen, dotterns revolt måste ha tett sig obegripligt. Men nej, det ursäktar inte hans handlande, enligt min åsikt borde han få smaka på sin egen medicin. Men vi lever ju i Sverige, och det är nog något av en vild sak.

Nu kommer folk som Mahin Alipor upp i dager, en chans har de blivit serverade och inte tror jag att de låter den undkomma ens för ett enda ögonblick. Jag beundrar människor som slåss för lika rätt för alla, människor som vill ge de som aldrig fått en chans eller tillfälle att hävda sig. Men vad jag däremot ogillar är när dessa människor gör det på bekostnad av något och i det här fallet på bekostnad av en religion, bara för att uppnå sina syften. Religionen jag syftar på är ni alla väl medvetna om, så jag behöver inte nämna den. Det är en sak att komma med saklig argument, fakta som backar upp ens påståenden. Men det är en annan sak när man grundar sin "sak" helt och hållet på en sketen kultur och sedan hävdar att det är religionens fel. Jag fylls av sådan vämjelse, dessa människor har inte en aning om religionens grundpelare ändå drar de sig inte från att döma den.

Svenskar med fördomar mot den GRÖNA FARAN, kommer att bli än mer ihärdigare i sin förakt när dessa människor är klara med sin " propaganda". Synd, måste jag säga, jag skulle inte ens för ett enda öre använda dessa typer av människor som referens för en religion som Islam, förnuftets religion vare sig de gillar det eller inte men det är en annan sak.

Jag var på en föreläsning i ABF-huset i stockholm 27/11 som "Kommitén för försvaret av iranska kvinnors rättigheter" anordnade och där Mahin Alipor stolt visade upp sin "dumhet" på mer än ett sätt. Där hade de en panel, som skulle diskutera och lägga fram varför slöjförbud borde införas för barn under 16 år. Men nej, de gick in på Islams brutalitet mot kvinnan, konstigt, vad de borde ha sagt var IRANS brutalitet mot kvinnan. Situtionen blev väldigt komisk när åhörarna fick komma till tals efter vad som föreflöt som evigheters väntan. Åhörarna bestod nästan enbart av uppretade muslimska systrar, och de sopade mattan med dessa panelföreläsare. Dessa förläsare Mahin Alipor inberäknad var mer måna om att presentera sina åsikter än fakta, fakta var något främmande i dessa imbecilla föreläsares argument. Det hela slutade i kaos, ingen av de förnuftiga människorna orkade sitta kvar och lyssna på dessa människors upplevelser av Iran som de mer en gärna knöt ihop med Islam.

En kvinna var så djärv i sina slutsatser att hon till och med sa att flickor med slöjor knappt kunde röra sig under idrottslektionerna på grund av slöjan. Är det inte det mest enfaldigaste ni har hört? Själv tycker jag att det är grov dumhet, jag bar slöja som mindreåring och aldrig stod den i vägen för min idrotts prestation. Dessa människor griper efter minsta halmstrå, medveten om att de inte har mycket att komma med. De kör en kamp här som de istället borde köra i Iran.

Jag vill kunna bo i Sverige utan att ge upp min religion eller den del av min kultur som är bra. Jag vill ta det bästa från två världar, Sverige och Somalia. Jag vill kombinera dessa utan att någon ska behöva säga åt mig, att jag enbart ska gå upp i att vara svensk. Alla kulturer har avigsidor, om man plockar bort dessa får man den perfekta kulturen. Jag är en del av det svenska samhället, jag jobbar och jag går i skolan, på vilket sätt är jag en fara eller hämmande för det svenska samhället om jag väljer att ha min kultur och religion som en del av mig?

Det kulturella hänsynstagandet borde fortsätta, det borde inte upphöra bara för att en illvillig kurd tog livet av sin dotter.


Om författaren

Författare:
Farton Ahmed

Om artikeln

Publicerad: 24 jan 2002 10:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: