sourze.se

Nummer 21 är tillbaka, spelen kan börja

Det handlade bara om ett break, ett välförtjänt uppehåll för att ge kroppen tid att läka. Men nu är Peter Forsberg på väg tillbaka, och i februari önskar nog motståndarna att han hade slutat.

Det slog ned som en bomb i hockeyvärlden när Peter Forsberg i september meddelade sitt break från ishockeyn. Världens bäste ishockeyspelare orkade inte mera. Han hade fått nog av smällarna, skadorna och framförallt: att aldrig få spela ishockey utan smärta.

För att förstå varför Foppa tog ett break från den sport han älskar mest så måste man förstå hans inställning till sporten. Här handlar det inte om någon dussinlirare som ställer ut skridskorna på isen och gör några publikfriande dragningar. Nej, det handlar om den norrländska viljan och grinigheten när den är som bäst. En grinighet som kan försätta berg.

Jag kommer närmast att tänka på två andra norrlänningar som genom sin tjurighet och kämpaglöd nått världsklass: Tomas Brolin och Börje Salming. Hos Peter Forsberg hittar man samma typ av envishet. Han tycker inte att det är någon idé att spela om han inte kan ge allt. När Peter Forsberg går ut på isen vill han vara bäst. Och just därför valde han att vila från ishockeyn.

Men nu ser det alltså ut som han är på väg tillbaka och det börjar lukta OS-guld lång väg. Alla minns vi bilderna efter förlusten mot Finland i kvartsfinalen i Nagano-OS 1998. Hur Foppa gömmer sin besvikelse långt under den gula jackhuvan. Det var länge sedan man såg en mer besviken förlorare.

Och just därför kommer vi att vinna OS-guld i Salt Lake City. Peter Forsberg vill ha revansch. Häromdagen kunde man läsa att han har tränat två pass om dagen och är mer tränad än någonsin. Kanske var det bara ett rykte, men om nr 21 är mer tränad än någonsin så vet jag att han har något speciellt i åtanke.


Om författaren

Författare:
Henrik Eriksson

Om artikeln

Publicerad: 10 jan 2002 13:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: