sourze.se

Ett inlägg om sex

Kanske det retar en del, men i så fall är det deras eget fel.

Sex är ett genomgående ord hela livet. Först går man och väntar på att bli sex - så plötsligt är man sex och dags för skolgång och övergång till mera avancerad sex. Sexans tabell - med alla dess variationer - är en plåga för alla oskuldsfulla gossar och flickor.

Det blir värre och värre. Språkundervisning. Sextionio var det enda jag lärde mig uttala perfekt på franska. Om jag hade nytta av det? Vet icke, då det bara användes nattetid och i samband med drinkförtäring. Har fått berättas för mig att det är mera vanligt använt än andra sifferkombinationer med sex inblandat.

Sextant - kunde man kalla galant dam - som kommit upp lite i åldern. Mera vanligt blev hälften - trekant - kanske av utrymmesskäl. Normalt är väl ytan 180 gånger 210 lika med 3.8 kvadratmeter.

Även musik till sex. Exempel är Mozarts opera "Cosi fan tutte". Denna historia från 1700 talet - med såväl svordom och häntydning till småbarns lilla matställe i titeln - visar vilken mystik som omger sex. Mozart är den enda som har en sextett i andra akten och låter handlingen bara häntyda till sex. Nästan alla andra operatonsättare har ond bråd död i sina ledmotiv.

Sexundervisning infördes 1955 i skolan - hoppas det går bättre än läsa och skriva vilket - enligt gjorda undersökningar ger än hel del i övrigt att önska. Kanske sex ligger mer naturligt hos de flesta och därför är lättare att lära.

Tvärtemot gick Lysisstrate som förbjöd sex - med avsikt att förhindra krig. Många hundra år senare blev det ändå sex dagars krig i dessa trakter.

Sexmästare lika med student som utses att anordna fester. Efter vilka kriterier utses denne person?

Då det är dags för gifte skall det vara sexa både för man och mö. Då det inte finns några möer längre kallas det för ordningens skull hippa.

Strax innan det är läggdags - vid större gästabud - skall det vara sexa.

Kvinnor har i likhet med mannen ett humör - detta tar sig olika uttryck. Kvinnor kan ibland brisera och kallas då sexbomb.

Sexualla lika med sammanfattning om förspel - tror jag.

Att de småkåta nykteristerna i regering och riksdagen inte lät oss behålla vår hederliga sjuochenhalva utan skulle byta ut denna till sexa har gett resultat. Hela kvällen på krogen - en sexa hit och en sexa dit - förklarar vårt sedeslösa liv i dagens läge.

Enligt Kvällspostens löpsedel igår finns nya medikamenter på gång som skall öka intresset för sex långt upp i åldern. Hoppas det blir tid till ett inlägg ibland.

Ha det.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 09 jan 2002 09:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: