sourze.se
Artikelbild

Schillerska där polisen attackerade

Jag och Malin pratade om att vi skulle fika men vi kom på att vi lika gärna skulle gå och lägga oss och så vart det.

Jag och Malin skulle övernatta på Schillerska skolan och pratade om att vi skulle ta en fika men vi kom på att vi lika gärna skulle gå och lägga oss och så vart det. Vi gick in till våra rum lade till liggunderlagen och sovsäckarna på golvet och när vi nästan var klara så kom Patrik in till rummet och skrek att poliserna är här lägg er ner på golvet! Jag vart så rädd så jag sa: "Lås dörren så de inte kan komma in!" och då sa Patrik: "Nej, det kan jag inte göra!" och jag fick hålla Malins hand.

Efter ett tag så öppnade poliserna dörren och riktade automatvapen mot rummet och skrek för helvete ha händerna på huvudet, kryp, titta ner på golvet jag vart så rädd så jag bara kröp snabbt i väg. Sen när man hade legat på golvet en stund kom en polis och sa: "res dig upp för fan" och tog ett hårt grepp mot mina armar jag fick blåmärken och ett litet sår på handleden.

Jag sa vad ska jag göra? Gör bara som jag säger! sa polisen.
När vi kom ut så sa polisen lägg dig ner på marken, håll händerna på nacken, titta ner på backen, och jag gjorde som han sa och jag skakade i hela kroppen på grund av att jag frös för jag hade bara strumpor, byxor, kort tröja en halvtimme så låg jag på marken.

Jag skrek vad ska svenskar göra? Då skrek poliserna håll käften och en polis gick fram till mig och sa: ni ska filmas och identifieras!! Efter en halvtimme kom två kvinnliga poliser och frågade: "Är du svensk?" "Ja, de är jag!" sa jag då. Jag gick med kvinnliga poliserna mot husväggen åt högra hållet, jag grät och sa jag fryser ju, jag har ju bara strumpor och kort tröja och byxor, varför gjorde ni så här? Lugn, har du pass? Nej, det har jag inte, det har min mamma!

Vi vill veta ditt personnummer, namn, efternamn, adress, telefonnummer! Jag sa: ni kan få mitt mobilnummer! Ja, det vill vi ha!!! Jag går till skolan och hämtar skorna och passet och jackan sa en kvinnlig polis hon fick inte komma in.

Har ni sovit här? Nej det har vi inte vi kom i morse med buss, jag kom med mamma och jag är med i rättvisepartiet! Vi ska kroppsvisitera dig!! Jag har inga fickor och smycken på mig, sa jag när de kroppsvisiterade mig!!! Vi gör det här bara för vi ska se om det finns nått vasst som nån bär!! Det förstår jag!!! Nu får du gå!!

Jag visste inte riktigt vart jag skulle gå så jag frågade några poliser som vaktade och de sa gå upp dit!!! Det gjorde jag. På vägen träffade jag en kvinna och en man från rättvisepartiet, kvinnan lämnade sin funktionärströja till mig och sa till mig och mannen att ni kan sova hos mig, och då sa jag att jag väntar på min mamma.

Efter ett tag träffade jag Patrik han lånade ut sin varma tröja och det kom två män från syndikalisterna och började prata med oss och sa vi kan nog ordna sovplatser. En av männen höll om mig, kramade om mig, värmde mina fötter, lånade ut sina strumpor, pratade mycket med mig och ringde några tjejer och de kom med Arbetaren som lindades om på mina fötter, jag fick låna strumpor.

Senare på kvällen kom Patrik och sa: "Vi har ordnat en skola vi kan sova i och du måste lämna tillbaka tröjan", och en från rättvisepartiet bar mig på hans rygg till skolan och där pratade jag med en från Chile som hade varit på Fritt Forum och han sa att han hade varit med om värre saker när han var 10 år i Chile. Sen gick jag till rummet där jag skulle sova under natten och efter ett tag kom min mamma, hon lämnade mobilen till mig. Hon sa till Frank att hon ville hämta sin packning som stod utanför avspärrningen men den hämtade Frank. Han kom tre på natten och efter det så somnade jag jag drömde om att poliserna misshandlade mig när jag låg på marken.

Detvar i Göteborg 16 juni år 2001.
Signe Lindberg 15 år nu 16 år.


Om författaren

Författare:
signe lindberg

Om artikeln

Publicerad: 08 jan 2002 10:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: