sourze.se

Kees årskrönika 2001

Personalfest, egotripp, whatever. Detta är min årskrönika över året 2001. Lång, ganska tradig, men min alldeles alldeles egna.

Januari

Jag kunsulterar min onlinedagbok här... för att minnas... ah, tydligen var jag lycklig. En ny pojkvän var införskaffad, och det på självaste nyårsafton. Året inleddes med att fika på String. Nånting som skulle bli något av en vana under följande månader. Ungefär som att borsta tänderna. Bör göras minst två gånger om dagen...!

Fick en fin tröja av Göran i julklapp. Tappade busskortet på String. Detta i sig kanske inte hade varit så hemskt, om jag inte veckan innan fått mobilen och plånboken snodd. Blev kontrollerad på tunnelbanan när jag skulle åka hem, och kontrollanten trodde mig ej när jag sade att det stått "varsågod passera". Böter. Massiv gråtflod fick kontrollanten att riva böterna. Nytt kort inhandlades. Tappades även det. Fick busskortsfodral med snöre i att fästa i jacka av Linda. Tack Linda, hade nog varit betydligt fattigare idag om det inte vore för dig.

Ah, mina nyårslöften var:

1. bli vegetarian
2. försöka ta ansvar
3. simma... ;

Well, what can I say. Jag simmar i alla fall.

Resten av januari går ut på att gå till String och käka mozzarellamacka och dricka litervis av chaithé med pojken och de nya vännerna. Och skriva massivt med dagbok. *scrolla scrolla* Nånstans här börjar min egen skrivstil utvecklas... exempel: "de negativa vibbarna jagar fram över slättlandet och nafsar mig i hasorna ja jag springer, jag springer nästan förbi spårvagnen men JA jag kastar mig på och i mina drömmar var du överallt och sipprade in, jag är så rädd för dig, du kommer mörda mig snart quornsoppan och bäddsoffan var ju dina, var du tvungen att såra bruden?"

Februari

Fikhysterin fortsätter men jag börjar tröttna på människors ytlighet. Klara säger "Kee, varför måste du vara så tjock och söt för". Jag skrattar med alla andra, men spricker egentligen. Kras. Sköna filmkvällar med vänner. Ost. Ost i mängder. Vegetarian. Jobbigt att laga mat. Blir mest pasta. Mer och mer utfryst i klassen. Ingen att vara med. Skriver uppsats om Pol Pot och slungas in i värsta depressionen över Röda Khmerernas ondhet.

Min första artikel till Sourze gör entré. "Feministersexister?" I efterhand skäms jag... den var så dålig...

Första och andra numret av Lias och min skoltidning Diktator ges ut. ihopslängda på två timmar, layoutad i word Som motvikt till ettornas äckliga "ge en ros på alla hjärtansdag"-kampanj, kommer jag och Lia med "ge en snopp i örat på alla hjärtans dag"-fetkampanj. snoppen består i att Kee eller Lia varsamt trycker in ett finger i mottagarens öra, det gör inte ont och är ej farligt. Tre kronor per snopp. Lia och jag käkar pizza på Stora Pizzor vid St Eriksplan för pengarna. Över 60 spänn, det var inte dåligt.

Kee somnar på Marilyn Mansonkonsert. Omdöme: "Hela showen var som den förvrängda delen av en mycket liten pojkes morbida fantasi. Det var som att gå omkring i hjärnvindlingarna på ett litet stört men bedårande barn. Det blev inga orgier eller äckelfrossningar, utan bara bra musik med en liten tuss till Manson som hoppade omkring på scenen. Det kändes som om jag bara behövde sträcka fram handen och grabba tag i honom, stoppa ner honom i min ficka och rusa därifrån. Ahlalala."

Matte B-kursen. Femtimmarspass, en gång i veckan. Underbar lärare vid namn Zacharia. Han var fransk och sa py istället för pi. Kastade godisbilar till de som svarade rätt. Underbar lärare.

Mars

Knarkar en enda låt av Shed Seven. On standby. Lyssnar om och om igen och tjatar om den för alla. Matångest. Äter. Vill inte. Äter ändå. Vill inte. Problem med pojkvän. Problem med vänner som inte är vänner. Pappa som provocerar mig med köttbitar. Vänner som knarkar.

Jag fyller år, Emma fixar kalas, Magnus ger mig en amulett bestående av en påse döda torkade småfiskar som hans katt vägrade käka upp. Jag får även en Fear Factorybiljett, eftersom ingen annan ville följa med honom. Tycker om Magnus. Får en nalle av pojkvän.

Jag blir hemingwayfantast och skriver av hela kapitel i min dagbok. Stackars mina läsare... tjafsar mycket med pojkvän. Han fattar ingenting. Tydligen. Skriver långa nattliga inlägg om att jag hatar mig själv. Skriver en fruktansvärt lång text om att jag hatar allting.

"jag hatar långa nätter där jag inte kan sova för att jag hatar så mycket jag hatar människor som frågar varför jag hatar så mycket och varför jag inte kan vara en liten glad solstråle istället, och säger att det är ohälsosamt att vara så bitter som jag och att jag kommer fräta sönder"

ganska nere med andra ord. Mars är också då jag sliter som ett svin två dagar i veckan på grafiskformlektionerna, då jag älskar att rita och tycker att jag kan. Jobbar hårdast, stannar längst, blir klar snabbast, får... VG. Knäckt. Förstörd.

April

Får se äcklovidrig film på historialektionen, om förintelsen. Riktiga filmer från att de drar ner människor i likgropar. Knäckt. Förstörd. April är också månaden då Honey Is Cool regerar i mitt liv. Hörlurarna på vart jag än går.

Maj

Ligga utsmetad i Vitabergsparken. Min första publicerade artikel! Feministartikel i Internationalen. No cash, men ändå. Framtidsångest. Journalist? Nej för fan. Eller okej då. Bara för att ha nåt att falla tillbaka på. Picnic i Kungsan, slöa slut på skolan. Inget stipendium i år heller? Nähä... det var ju oväntat. Jag har ju inte lett tillräckligt mycket år rektorerna i korridorerna!

Juni

Se på fan, jag vinner specialpriset i DN och Expressens artikeltävling. Får äta stekt anka i DN-skrapan och snacka skit om min skola med diverse journalister från Expressen och DN. Får en väska med en geting på. Hurra.

Hultsfred... det finns en supermegalång redogörelse på min hemsida.. shitload of info... utdrag: "Jag möter Heidi och Emma och jag är full full full. Alldeles gladfull är jag, och så får jag en snus av Heidi. Fem minuter senare verkar snusen och jag faller på knä och är så lycklig att hjärtat kan spricka. nico-kick, religiös uppenbarelse, kalla det vad du vill men jag står i alla fall och skriker till Heidi att jag älskar henne, och till killen i nudelståndet att jag älskar säkert honom också om jag bara får lära känna honom lite bättre. jag går på toa och hittar två pojkar på marken som brottas och är fulla och har en uppblåsbar banan med studentmössa. jag får ett infall och tar bananen och springer."

kommer hem från hultsfred och inleder sommarlov med isthé vattenmelon och värmevåg. Hostar blod efter Hultsfred men det blir ju jämt så.

Lagom till sexmånadersjubileumet gör pojken slut. Tröttnar en gång för alla. PÅ SMS! Den jäveln.

Juli

Denna månad går åt till att gå omkring och vara miserabel och grina hela tiden. Åker till Flen och tillbringar en ljuvlig vecka med Tomastomastomas min bästa Tomas. Vi tittar på film och går promenad och tittar på film och äter mat och tittar på film och på fredagen går jag och Johanna på krogen i Katrineholm där jag tror att jag hånglar upp en sextonårig som visar sig vara en kortväxt tjugofemårig livvakt på Sri Lankas ambassad. Haha det händer bara mig... Dessutom tänker jag störda tonårstankar: "och min diet av inte äta bara vara ledsen och illamående ger resultat! jag har gått ner två kilo nästan på två dagar. perfekt. i denna takt kommer jag nog dö lagom till jul. puss och kram alla."

Jag läser American Psycho och blir helt snurrig, skriver min egen version. finns här på Sås, heter "jag är en amerikansk psykopat.

Augusti

Åker till Finland med pappa och besöker Muminlandet i Nådendal. Mycket skojigt. Känner mig dock lastgammal bland barnen. Hotellet hade en imponerande frukostbuffe och mumintrollen dansade bugg.

Pappa åker till Malaysia i en månad. LIA flyttar in hos mig och det blir en fantastisk månad av massivt UNO-spelande och thédrickande. Tomas kommer på besök, jag skall visa honom Stockholm, eftersom han aldrig varit här förut, vi går till sciencefictionbokhandeln och blir kvar där i fem timmar.. sen måste han åka hem. Men han gillade Stockholm skarpt.. :D

Skolan startar. Ny rektor - Kenneth från Manpower. Det är så man smäller av. Dock verkar han ganska okej.

September

Jag överväger att skaffa långa vita extentiondreads. Dock super jag bort pengarna. Jag börjar träna, vilket förbättrar min mentala hälsa ungefär sexhundra snäpp. Jag lägger ner min hemsida och därmed min dagbok och har därmed ingen närmare koll på vad som händer.

Har dock äntligen fått en bra journalistiklärare. Mr Gustaf Antell från Finland.

Oktober

Praktiken på sås inleds. Jag får intervjua Per Hagman. Jag får intervjua Per Hagman. Jag får intervjua Per Hagman. Ooooooooooooooooooooooooooh.

November

Börjar använda sås som min privata dagbok. Det går hem. Många snälla i kommenterarforumet. Jag och några skolkamrater drar igång en skoltidning som skall släppas i januari när vi kommer tillbaka till skolan. Jag är chefredaktör. Ja det är Diktator som vaknat till liv igen. Denna gång så mycket bättre. Titta bara: Länk: mediagymn.se

Åker till Flen och går på maskerad. Får hångla! Yes! Får förlängd praktik på sås. Hurra!

December

Det snöar och snöar och snöar. Jag tillverkar tröjor med kottfår på att ge bort i julklapp. Alla blir glada. Jag får fina julklappar och lagar för salt potatisgratäng och pimplar julmust halva natten. JA jag ser hela Kalle Anka! *stolt*

Chefredaktörar tre nummer av diktator samtidigt då vi har en månads pressläggning, blir diktredaktör på elakpistol.com och är julochnyårshelgredigerare på sås. Handlar kläder för 3500 kronor och gör en ny hemsida. Mår ganska bra.

Nyårslöften:

Sluta äta onyttiga saker.
Träna minst 3 gånger i veckan
Skriva en bok
Vara snäll mot pappa
Vara supermegaskitsnyggsåjävlahet på studentskivan. Och ha en supermegaskitsnyggsåjävlahet dejt.
Skriva en roligare årskrönika nästa år.

**

Om någon nu blev nyfiken så finns mitt liv på dagbok dag för dag nästan de senaste 4 - 5 åren på: Länk: pretto.net Gott nytt år.


Om författaren

Författare:
Kee Leong

Om artikeln

Publicerad: 31 dec 2001 22:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: