sourze.se

Den perfekta kvällen

Nyårsafton innebär så mycket mer än bubbelvin, cigarrer, fyrverkerier och god mat. Ikväll ska man umgås med de man tycker om och fira in det nya året tillsammans.

I skrivande stund är det drygt sex timmar kvar tills vi ska samlas. Kvällen börjar hemma hos en god vän framför hans tv. Maten skall flöda och partyhattarna kommer att vara på, liksom ett stort leende på allas läppar. Nyårsafton är något speciellt, det är en dag som bara infaller en gång om året, naturligtvis. Vid klockan tolv inatt firar vi in det nya året med pomp, fanfarer och raketer. Egentligen är det ganska onödigt, men väldigt mysigt.

När vi har ätit klart är klockan förmodligen runt elva och då är det dags att börja gå ner mot centrum, vid tolvslaget är det nämligen ett stort fyrverkeri vid sjön. Under tiden vi vandrar ner mot centrum går det säkert åt en och annan cigarr, det är en given del på nyårsaftonen. Frågan är egentligen varför. Många röker cigarr just den här dagen utan att egentligen veta varför, man tror att det är någon slags tradition. Eller så försöker man åtminstone få det till att bli en.

Vid sjön är det alltid packat med folk. Trots att alla trängs och det är en allmänt irriterande situation så håller man humöret uppe. Oj, där fick man en armbåge i magen av en gubbe, men det gör inget, man bara vänder huvudet och ler. Det är nyårsafton och det tjänar ingenting till att vara sur. Klockan tickar. Den lilla visaren på klockan står på tolvan och den stora visaren på elva, det är bara fem minuter kvar till det nya året. Bredvid mig står en ensam tjej, hon ser allmänt vilsekommen ut. Själv har jag tappat bort mitt sällskap så det verkar som att jag får fira in det nya året med den här tjejen. Ingen förlust direkt.

Tillsammans med tjejen går jag bort från sjön. Det var ett hejdundrande fyrverkeri i år. Efter bara en kort stund hittar vi mitt sällskap och vi allesammans går mot en festlokal alldeles i närheten. Jag hade aldrig tidigare varit i den lokalen. Den var oerhört gemytlig och den hade allt från bar till soffor.

Nu är det något lurt på gång. Jag vet inte hur eller varför, men på något sätt sitter jag framför min dator. Jag var ju på nyårsfest nyss. Men nu sitter jag här. Äh. Oj, klockan visar 14.30 och datumet är 31/12... Oerhört märkligt. Antingen somnade jag eller så såg jag in i framtiden, det är min enda förklaring till att jag var på fest nyss men nu är här.

Gott nytt år!


Om författaren

Författare:
BT

Om artikeln

Publicerad: 31 dec 2001 22:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: