sourze.se

Det ultimata klippet!!!

Affären vi alla drömmer om!? Eller när jag satt och slöläste på Avanza.

Så här års är det dags att summera året på olika sätt inte minst ekonomiskt! Bäst är ju att tänka efter... före årsskiftet och justera och pilla lite... så att man kan bänka sig framför Kalle Anka och känna julefrid...

Här kommer då ett tips detta är nummer fem i en lista med fiffiga tips och trix från Avanza där du kan läsa mer alldeles själv.

"5. Ge bort förlustaktierna
Dina 1 000 aktier i Framfab har rasat i botten sedan du köpte dem för drygt 100 kronor styck. Du funderar på att sälja dem och skulle då få en reaförlust på 100 000 kronor. Men du har inga aktievinster att kvitta med. Däremot har en annan medlem i familjen sålt aktier och aktiefonder med så stora vinster.

Lösning: Om du säljer med 100 000 kr i reaförlust får du en skattereduktion på 21 000 kronor, som du får dra av direkt från skatten på till exempel löneinkomsten. Om du istället ger bort aktierna får den som tar emot gåvan överta ditt anskaffningsvärde inköpsvärde på aktierna, eftersom gåva, arv eller bodelning inte utlöser någon reavinstbeskattning. Framfabaktierna bör därmed bli en mycket välkommen gåva, inte på grund av värdet cirka 500 kronor för 1 000 aktier utan med tanke på skattevinsten. Eftersom 100 000 kronorsförlusten kan kvittas mot en aktievinst som är minst lika stor ger gåvan en skattesänkning på 30 000 kronor - 9 000 kronor mer än om givaren sålt Framfabaktierna. Någon gåvoskatt blir det inte i detta fall, eftersom man kan ge bort gåvoskattepliktiga värden på upp till 10 000 kronor till vem som helst utan att det blir gåvoskatt". Slut på citat...

Är det inte fantastiskt!?
Att vi kan göra sådana här saker helt lagligt!!!

I vårt land där det inte är vettigt att rädda en skadad rovfågel... för... då får man straff och böter... visst är det otroligt... men ändock sant!!!

Så fram för lite mera Robin Hood ta från de rika... och ge till oss andra... eller var det tvärtom!?

Tänk själv!! Ingen annan lär göra det HELLER åt dig!!!


Om författaren

Författare:
Florence Hofvander

Om artikeln

Publicerad: 13 dec 2001 09:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: