sourze.se

Bankterror

Varför händer aldrig någonting oväntat?

Jag skulle gå och handla ingredienser till pepparkaksdegen jag skulle ha gjort igår. Dessutom tog pengarna slut på mobilen idag. Jag stoppade in Visakortet i Minutenapparaten och slog in koden. Sedan tryckte jag en gång på "7" och två på "OK" eller vad det står på den. Av misstag naturligtvis. Hänger det ett jävla draperi i vägen så man knappt når fram blir man ju förbannad bara därför. Endast jämna 100 kronor jämrade sig automatjäveln. Sju, noll, noll. Texten "700" trädde fram som väntat. Sen dess har ingenting mer hänt med den automaten.

Med tanke på att FörnedringsSparbanken köpt maskinerna från Siemens med Microoft Windows i, är det inte särskilt överraskande att skiten låser sig. Jag menar, är det något Windows 95 jovisst, bara det bästa är gott nog är bra på, så inte är det säkerhet och stabilitet.

När jag för säkerhets skull ringde till spärrservice, maskinen kanske mirakulöst helar sig själv under natten och skickar ut både pengar och kort till första bästa förbipasserande, så frågade hon jag pratade med om jag ville spärra kortet. Nej, sa jag... Hon verkade överraskad så jag förtydligade: Naturligtvis vill jag spärra kortet.


Om författaren

Författare:
Andreas Norberg

Om artikeln

Publicerad: 12 dec 2001 21:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: