sourze.se

Tvååringar får magsår!

Det är ett rop på hjälp! Barnens rop på hjälp! Vem orkar lyssna?

Varför blir våra småbarn så stressade att de blir sjuka? Varför måste de äta magsårsmedicin och antidepressiva mediciner i allt lägre åldrar?

Det beror på avsaknaden av valfrihet! Båda föräldrarna måste jobba lika mycket i jämställdhetens namn! Om inte föräldrarna själva har möjligheter gå ner i arbetstid eller jobba olika tider, så måste barnet börja på dagis redan vid ett års ålder! Det är långt ifrån alla som klarar det utan att ta skada. Först vid tre års ålder anses barnen mogna för dagis!

Många föräldrar skulle därför vilja vara hemma längre tid än ett år. Men de flesta saknar ekonomisk möjlighet till detta. De får sin barnomsorg subventionerad endast om de lämnar bort sitt barn till dagis. Vill de sköta sin egen barnomsorg några år får de inte ett öre! Tala om att stryra människor, stryra dem till den grad att barnens hälsa äventyras!

Föräldrarna är de som känner sitt barn bäst och de vet vad som är det bästa för just deras barn! Samhället ska inte lägga sig i vem som ska vårda barnen! Mamma, pappa, morfar eller dagis. Föräldrarna, inte politikerna, ska få bestämma!

Därför bör alla barn få dela lika på barnomsorgspengarna! Oavsett vem som vårdar barnen.

Då, först då, kan vi skydda barnen från den skadliga stress de lider av idag! Samhället bör anpassas efter barnens behov, inte tvärtom!


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 07 dec 2001 15:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: