sourze.se
Artikelbild

Var den inne?

Inte ens kamerorna talar sanning längre. Eller?

Det har i många år tjatats om att målkameror är ett måste inom svensk ishockey precis som det länge har varit i NHL. Varför då? Jo, för att för många klubbledare, tränare, spelare och supportrar har haft det rejält jobbigt med att se TV-bilder på att deras bortdömda mål faktisk var inne.
Har något varit oklart i NHL var pucken inne eller tog den i stolpen? har huvuddomaren kunnat plockat upp en telefon, ringt till en videodomare som ingående granskar en repris och sedan ger sitt utlåtande. Mål eller inte mål.

Nu har målkamerorna även monterats in i de svenska elitserihallarna för en kostnad på över 2 miljoner kronor. Men när man ser TV-bilderna på Sportnytt från gårdagens möte mellan Djurgården och Johanneshov så börjar man fundera om det verkligen spelar någon roll att de sitter där.

Vid ställningen 1-0 till Djurgården skjuter Luleås Jari Kauppila i ribban. Så ser det i alla fall ut på TV-bilderna och domaren dömer inte heller mål. När Djurgården i anfallet efter sätter 2-0 beordrar domaren Patrik Sjöberg videodomaren att granska Luleås "ribbskott". Videodomaren dömer mål för Luleå och därmed döms DIF:s mål bort.

Antingen måste videodomaren Owe Jonsson ha bilder från en massa andra vinklar än de vi såg på TV-bilderna eller så måste han ha någon form av synfel, alternativt vara norrbottning.

Efter skandalen med den omklippta TV-versionen från kravallerna i Göteborg så kanske man visserligen ska ta TV-bilder med en nypa salt ...

Tur att Djurgården vann till slut för annars hade det varit årets rån inom svensk idrott.


Om författaren

Författare:
Henrik Söderlund

Om artikeln

Publicerad: 05 dec 2001 13:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: