sourze.se

Reflektion om debattboxningen

Jag blev vittne till en bisarr match, där domarn slänger in handduken och Marcus Priftis kallar sig nyliberal.

Jag infann mig igår på Sourzeadministrerade debattboxningen på Kulturhuset igår kväll. Jag såg fram emot en rolig och spännande debatt, inte minst för den utmärkta publik jag lyckades få med mig med - bland annat Johan Norberg.

Det något luddiga temat: "Varför är allt popfolk vänster" stod på agendan och Johan Hedin och Marcus Priftis begav sig upp i ringen.

Domare var Dogge som mest gjorde en parodi på sig själv, var allmänt otrevlig och hotade deltagade publik med våld när en kommentar fälldes mot hans egna åsikter.

Den utlovade debatten blev det inte mycket av då konsensus redan på ett rätt tidigt stadium uppstod mellan de båda debattörerna. Marcus förklarade att popfolk var vänster för att de var så himla höger. Eftersom popfolk var så pass smarta och visste att vänstermusik säljer bra och det finns mycket bidrag att hämta inom kulturbranschen så var det den anledningen de just profilerade sig som vänster. De är alltså i grunden stenhårda kapitalister.

Marcus instämde dessutom med Johan Norberg när han kallade honom nyliberal. Med andra ord blev det inte mycket till debatt. Hedin hade inte mycket att tillföra debatten då Marcus redan i inledningsskedet fintade bort sig själv och kallade sig nyliberal.

När den tafatta Dogge försökte få igång debatten var han mest pinsam och han slängde tidigt in handduken när han insåg att uppgiften var honom övermäktig.

Själv funderade jag på att slänga in ett par slående argument men det var inte lönt när Marcus redan utropad sig som nyliberal, slaget var redan vunnet.

Vinnarpriset gick välförtjänt till Priftis som med snygga finter snurrade upp sig själv på läktaren och var väl förberedd med slående floskler.

Debattformen var intressant men det hade blivit bättre med lite mer organisation, klarare frågeställning och en bättre debattledare.

Kvällens trevligaste inslag var att få träffa personerna bakom texterna på Sourze, framför allt Nadia Jebril som gjorde utmärkt ifrån sig på Diskus i tisdags! Grattis Nadia!


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 30 nov 2001 16:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: