sourze.se

Bevare oss från äldreomsorg!

Hör min bön om hjälp!

Herre, du i maktens vimmel
Se mej från din låtsashimmel
Välsigne mej och bevare mej
från sparkraven i äldrevanvården

Jag ber om rätten att få slippa bada i mina egna spyor och i min avföring. Usch nej, vill inte stinka avlopp. Låt mej i stället få duscha i vatten mer än en gång i veckan. Sätt inte på mej nattkläderna klockan fyra på eftermiddagen, utan låt mej få titta på televisionens kvällsprogram, ett litet tag i alla fall.

Skulle jag vara oförmögen att inta min egen föda, se till att det finns någon, som kan föra gaffeln till min mun. Jag, som den gourmet jag är, vill inte sakta svälta ihjäl. Vägrar att ligga och känna, hur jag tynar bort, hur näringstillförseln stryps, så energiflödet i kroppen stannar av.

Finns det någon, som lyssnar då jag känner mej ensam? Törs jag be om uppmärksamhet, när en levande varelse uppenbarar sej vid min säng? Får jag känna mänsklig värme och närhet?

Ifall jag bara är till besvär, vill jag slippa belasta landstinget och staten. Tillåt mej då att snarast möjligt få göra den sista resan, för den kostar ingenting.

Herre, du i maktens vimmel
Vänd ditt ansikte mot mej och giv mej frid!

Omsorg - om sorg Van vård vanvård
SORG ÖVER VANVÅRDEN är vad som finns kvar.

PS När jag blir gammal kanske jag får förlita mej på frivilliga hjälpkåren.


Om författaren

Författare:
Vivi-Ann Bryggman

Om artikeln

Publicerad: 30 nov 2001 09:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: