sourze.se

Ätstörningsproblem. Eeen gång till!

Svar till Stefan Holmqvist som på något sätt missförstått min första artikel "Slitz orsak till ätstörningar".

Vänta... Samlar ork för att förklara en gång till.
...

Nu så.

Okej, Stefan Holmqvist.

Som jag starkt påpekade och menade i min första artikel "Slitz orsak till ätstörningar?" var att Slitz och andra kvinnoförlöjligande tidningar INTE är GRUNDORSAKEN till ätstöringar. Alltså INTE. Jag skrev bland annat: "Efter att gått omkring hela min tonårstid cirka 11-18 år med bantning, hetsätning, träning, svält och ångest som första prioritet bestämde jag mig för att söka hjälp. De första träffarna med min kurator skyllde jag det mesta på samhällets utseendefixering, men efter veckor av samtal och psykologiska förklaringar om dittan och datten började jag inse att det inte är så enkelt. Det är för enkelt att skylla på utseendefixeringen. I grund och botten handlar det om en annan orsak. Ibland utebliven trygghet som skapat en mycket skör och osäker människa utan makt att göra egna val."

Jag säger INTE någonstans att Slitz och media ÄR grundorsaken till ätstörningar, tror dock att det är lätt att till just utseendet och maten för en ångest som byggts upp av något annat typ det du nämnde eftersom det ligger rätt i tiden plus att det är lättillgängligt.

Det Annica Laismark sagt håller jag fullständigt med om. I alla fall: lågt egenvärde. Jajjemän, precis det jag försökt förklara. Att om man saknat någon slags trygghet skapar det en otryggskänsla som i sin tur kan visa sig i bland annat lågt egenvärde. Eller varför inte mobbning som garanterat sänker ens egenvärde. Okej. Vad var det mer nu då?

Du säger: "Men det är dom bakomliggande orsakerna VARFÖR du har ångest som det här handlar om."

Jajjemän, precis vad jag hävdade. Man måste gå till grunden med det hela. Man måste söka hjälp och få hjälp att reda ut sin barndom och så vidare. Det är helt enkelt för lätt att skylla på media. ... Ja, jo. Precis som jag skrev i min första artikel...

Ja, något mer jag måste dra igen? Jag funderar förstås på om du läst min artikel "Slitz, orsak till ätstörningar?" Om ja, verkar du inte ha förstått vad jag menade eftersom du bemödat dig att skriva en milslång artikel om det jag precis skrivit. Ber isåfall om ursäkt om jag var såå otydlig. Nä, dags för en riktigt, riktigt skön helg med en maaaaaassssaaa analyser...


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 30 nov 2001 15:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: