sourze.se
Artikelbild

Bomber bättre än kommunism

Det finns två sätt att förstöra ett samhälle. Bomber eller kommunism. Det första är att föredra.

Tyvärr kommer jag inte skriva lika känslomässigt som en annan hycklare på samma sajt som ena dagen hotar med att slänga ut en porrfilmsskådis ur sitt parti, andra dagen själv ska vara med i en.

Jag föredrar att hålla mig till hela sanningar och fakta. Eftersom bombningarna i Afghanistan är på tapeten igen och det plötsligt finns ett fruktansvärt medlidande för det afghanska folket. Medlidande från ett håll som var extremt tysta när Sovjet massakrerade samma folk.

Det är intressant att från just detta håll vill man ha stopp på dessa bombningar som hittils resulterat i att ett litet, tidigare otänkbart, steg mot frihet har tagits. Plötsligt finns ett fruktansvärt medlidande med folket och krav på totalt stopp av alla typer av reformer i landet. Ty reformer skapas inte genom att lämna landet åt sitt öde.

Det intressanta är att de som visar så stort medlidande i frågan inte är så mycket bättre själva. De klagar på att bombningarna medför sådan oerhörd förödelse men har de någonsin tittat sig i spegeln?

Det de företräder är ett helvete om man jämför med bomber. Jag skulle personligen föredra bomber framför kommunism. Och nej, jag vänder mig inte till den samlade vänstern, bara till de som stödjer sig på Marx & Engels lilla röda.

Se bara på vilka länder som blev sönderbombade under andra världskriget och vilka som fick kommunism. Länder som Tyskland och England är strålande industri-nationer med långt lägre social utslagning än Ryssland och Sovjetiska satellitstater såsom Ungern och Polen, länder som än idag inte återhämtat sig.

Historien har visat på två ytterst effektiva sätt att förstöra ett samhälle. Bomber och kommunism. Man kan genom empiriska konstateranden fastställa att det första av dessa två är att föredra.

Lystring kamrater, lägg av med er spelade medkänsla för afghanerna. Jag har inte hört en enda prostest mot Tjetjenienkriget. Kan det vara så att kamrat Sovjet fortfarande spökar i garderoben?

Städa upp innanför din egen dörr innan du klagar på andra.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 29 nov 2001 10:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: