sourze.se

Vilket hyckleri, man nästan spyr!

Dessa biståndsgalor som hålls är rena rama skammen. Det finns andra sätt att samla ihop pengar. Tycker ni inte det är dags att västvärlden betalar sin skuld?

Dessa människor som anordnar olika biståndsgalor för att på något sätt mildra samvetet, om det nu finns gör ett ynkligt försök att betala tillbaka skulden. Man dör nästan av detta dubbelspel. Sug ett land på allt de behöver för att hålla sig flytande. Kasta sedan ut en lina, som får dem att tro att hjälpen är de nära genom att skänka de stackars satarna en slant av deras egna pengar.

Den vita mannen har farit kors och tvärs genom världen utan att ha gett en efter tanke till infödingarna. Deras behov av spänning och makt har varit av hög betydelse att en medmänniskas liv och hälsa varit av föga värde.

Varje gång de visar på teve de lidande barnen i Afrika, Sydamerika, Asien kokar mitt blod till den grad att jag nästan slänger fjärrkontrollen på den stackars dumburken. Jag undrar hur dessa koloni-kontinenter hade sett ut idag om de hade fått chans att utvecklas i sin egen takt. Jag är bly förbanna på den vita världen och på den dumma om än stackars afrikanska, sydamerikanska och asiatiska mannen som låter sig luras på sin egendom.

Att dessa före detta koloniserade länder idag är utvecklingsländer är ingen annan än den vita mannens förtjänst. Att då västvärlden predikar moral och rätt för världen äcklar mig. Jag kan inte förstå hur världen idag kan tolerera u-ländernas förfall medan de vältrar i rikedom, förkastligt.

PS. Detta är en gammal artikel som jag skrev för ett tag sen. Om jag på något sätt har förolämpat någon ber jag redan nu om ursäkt.


Om författaren

Författare:
Farton Ahmed

Om artikeln

Publicerad: 28 nov 2001 15:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: