sourze.se

Våga vägra ta ställning!

Alla politiska ideologier leder i slutändan rakt ner till bortre delen av helvetets allra mörkaste vrå.

Om mindre än ett år är det dags att lämna hemmets trygga vrå och släpa sig bort till valurnorna för att välja vilken politisk ideologi som ska styra vårt land. Ett antal lismande fetknoppar och en och annan tant har förmodligen innan dess suttit i din TV och talat om för dig vad som är bäst, vad som är vackrast, vad som ger mest guld och flest gröna skogar. Vad de inte säger är att skogarna ska de hugga ner och guldet ska de behålla själva, men det är bara en parantes.

För er som inte redan vet så representerar dessa gubbar och gummor, som om ett halvår frekvent kommer att synas i TV, ett antal helt igenom ondskefulla ideologier som bara kommer att bringa folket ond, bråd död. Det är vad de själva säger i alla fall. Gubbarna och gummorna, och alla de som står bakom dem i leden.

I politikens värld är det så att ingen vet bättre om vad en ideologi står för än dess motståndare. Och enligt denne motståndare är den det mest ondskefulla vår värld lyckats uppbringa och dess ledare rent av anitkrist. Att ingen riktigt vet vad de själva representerar får man tydligen leva med.

Den rådande taktiken för politiker är att läsa in sig på vad för idéer motståndaren står för, kallsvettas lite över hur fint det verkar, motverka nervöst sammanbrott genom att titta i historieböckerna och komma fram till att den och den som dödade alla dessa stod för exakt samma idéer och sen gå ut och tjuta som en ambulans över hur fruktansvärd ens motståndare är.

Det spelar ingen roll hur vi röstar nästa år. Vi kommer ändå att bli satta i koncentrationsläger eller bli nerfrysta i något kallt land. För vi vet ju att alla ideologier som finns att välja mellan leder rakt ner i kistan.

När politiker, gamla som unga, väljer att sluta upp med sitt lismande och sitt skitsnack kan jag kanske överväga att inte lägga ner en blank valsedel i urnan. Fram tills dess vägrar jag ta ställning gällande vilken ideologi som är bäst lämpad för vårt land och vår värld. Om alla skulle göra det, så får kanske dess representanter upp ögonen för folket istället. Våga vägra ta ställning!


Om författaren

Författare:
Arvid Jurjaks

Om artikeln

Publicerad: 26 nov 2001 13:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: