sourze.se

Bort med det nya frälset!

Låt oss avsätta dessa odrägliga pampar som beviljar sig själva förmåner som är ett hån mot oss vanliga människor!

På senare tid läser vi om den ena höjdaren efter den andra inom hela den socialdemokratiska makteliten det nya frälset som får lön plus pension, en del behöver inte ens jobba. De beviljar sig själva och sina kompisar förmåner som inte kan ses som något annat än ett hån mot oss vanliga knegare. Det rör sig om svindlande summor. För oss dödliga vill säga. Dom tjänar som tio vanliga jobbare! Som 100 fattigpensionärer? Eller som 1 000 socialbidragstagare? Vad vet jag. Svindlande är det i alla fall.

Men vitsen är att det är vi skattebetalare som försörjer dom. Vi fattiga ska alltså känna solidaritet med dom rika! Horribelt!

Behövs inte våra slantar på andra ställen, där dom gör lite nytta? Våra barn, våra sjuka, våra fattiga och hemlösa? Behöver inte dom pengarna bättre? Men vi tillfrågas inte! Dom tar bara för givet att vi ska godkänna det! Ska vi det? Nej och åter nej!

Men det är ju faktiskt vi som bestämmer om dom ska få sitta kvar! Vi har ju den makten när vi röstar! Så låt oss då avsätta dessa överlägsna, självgoda pampar! Och om dom som kommer efter inte sköter sig bättre, så avsätter vi dom med! Det är så det ska gå till. Är vi så fega att vi inte vågar, eller så korkade att vi inte begriper bättre, så får vi dras med dessa självgoda pampar som bara blir allt odrägligare för varje val dom får sitta kvar.


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 25 nov 2001 13:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: