sourze.se

Varning för att köpa iMac!

Apple Store bluffar medvetet om vilka program som ingår vid leverans av iMac!

Skulle vilja passa på att varna och tills vidare avråda dem som eventuellt tänkt köpa en iMac på svenska Apple Store.

På Apples websajt utlovas att både Mac OS 9 och Mac OS X skall vara "förinstallerat" på alla iMac. I själva verket levereras OS 9 på CD som man får installera själv - och OS X levereras inte alls!

Man får dock en papperslapp som man uppmanas skicka till Irland !, varpå man efter tolv till sexton veckors väntan enligt uppgift på papperslappen skall få sitt utlovade, föregivet "förinstallerade" OS X.

Det påstått "förinstallerade" programmet får man alltså synbarligen installera alldeles själv efter tre-fyra månaders extra väntan, med alla potentiella problem det innebär att uppgradera från ett OS till ett annat.

Trodde först att Apple begått ett litet misstag, men efter några telefonsamtal till supporten framkom det häpnadsväckande faktumet att Apple Store med vett, vilja och uppsåt uttryckligen skiter i att leverera det man utlovar. Uppgifterna på websajten om att OS X är "förinstallerat" är alltså inget annat än uppsåtliga och medvetna lögner från Apples sida.

Det här var förmodligen både första och sista gången jag köpte en Macintosh. Både datorn och OS X är säkert väldigt bra, men företagets marknadsförings- och säljorganisation har uppenbarligen en mycket säregen inställning till sina kunder.


Om författaren

Författare:
Samuel Sirén

Om artikeln

Publicerad: 21 nov 2001 09:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: