sourze.se

Ensam är stark?

"De som är ensamma ska vara glada för att de inte har några vänner eller ingen att prata med."

Ensam, jag själv kan känna att jag vill vara ensam ibland? Men bara ibland... "Hehe jag har ju vänner". Jag är ju inte ensam, det är ju något man skäms över. Att vara ensam beror ju på en själv... eller? Att inte ha några vänner det beror ju naturligtvis på att man inte är så social av sig, att man inte är så trevlig som man borde, så är det. Kan man inte småprata om väder och vind, häva ur sig saker som ingen bryr sig ett dugg om. Ja, då är man osocial, då har man antagligen inga vänner. Fast många som är ensamma är stolta över att vara ensam, som till exempel 43-åriga Rigmor.

Rigmor tycker att det är skönt att vara ensam, det finns nästan bara fördelar. Man slipper ju ha kaffebröd hemma för oväntade besök, man slipper göra sig fin för att man ska få gäster, man slipper att bli bjuden på middag när man egentligen inte vill. Ja det finns inget Rigmor saknar i livet överhuvudtaget. Dessutom är Rigmor kultiverad. Hon läser ju så många böcker, ja det har man tid med när man är ensam. Hade rigmor haft vänner så hade hon nog inte haft så mycket tid över till dem. Rigmor läser ju så många böcker.

Jag vill inte vara Rigmor, jag gillar inte Rigmor. Hon har ju inga vänner. Hon är ju så otrevlig, för hon har ju inga vänner. Det är därför hon inte har några vänner.

Varför Ragnar, Rigmors granne, inte fikar hos henne, det kan man undra? Ragnar blir tillfrågad av sina vänner varför han inte knyter kontakt med Rigmor, hon verkar ju trevlig.eller? Hon är ju lika gammal som Ragnar, 40 nånting. Ragnar vet givetvis inte hur gammal Rigmor är. Hur ska han veta det? Han talar ju aldrig med henne, hon är ju så ensam.

"Varför tar du aldrig och bjuder ut Rigmor, hon verkar ju så ensam?"
"Öhhh nääe, varför då. Jag känner henner ju henne inte. Dessutom så är hon inte ensam. Hon har ju sina föräldrar, ja hon har säkert nån syster nånstans."
Ragnar skäms lite. Ragnar vill ju inte träffa Rigmor i nödvändiga fall, hon är ju ensam. Nej men föressten, Rigmor är ju inte ensam. Hon har ju en jättesläkt med massa trevliga kusiner och fastrar som älskar henne... eller?

Men varför överhuvudtaget bry sig om Rigmor. Hon behöver ingen som bryr sig om henne. Hon är ensam, hon gillar ju att vara ensam. Hon är stolt... stolt och ensam. Dessutom så har hon inte sex. Till och med Ragnar, som inte har någon partner, har sex ibland. Men vem bryr sig, jag har i alla fall sex. Jag har sex för att jag har så många vänner, det är för att jag är social och inte ensam.

De som är ensamma ska vara glada för att de inte har några vänner eller ingen att prata med. För "ensam är stark", ja så är det sagt. Så säger man på teve ibland. Fast jag har inte så mycket tid att se på teve, jag har ju så många vänner. Tänk om jag var ensam, då skulle jag spela bingo på lördagarna. Ladda med chips och dipp, lägga en cola i kylen. Folk skulle tänka "Du spelar bingo!" när de såg mig i hissen. Fast vem bryr sig? Jag spelar inte bingo. Det gör såna som Rigmor.

Alla som spelar bingo är stolta. Dom är stolta för att de är ensamma. Dom behöver ingen som bryr sig om dem. För "ensam är stark".


Om författaren

Författare:
Sebastian Staaf

Om artikeln

Publicerad: 21 nov 2001 17:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: