sourze.se

Jävla "mest lästa"-skit!

Marcus Priftis avslöjar fusk och Belinda fattar ingenting.

Jag skrev en artikel för ett tag sen angående rubrikdebatten "Sourzerubriker - lösningen" hette den. Där föreslog jag att man istället för att belöna klick skulle ha en omröstning där man får rösta på bästa artikel.

Idén fick enbart positiv respons.

Marcus Priftis skriver senare en artikel om cookies och fusk. Belinda Olsson svarar med att hon inte fattar poängen med artikeln. Kanske att göra folk uppmärksamma på det? Om man inte tyckte att det var fuskigt redan, när man ger 10 000 till mest klickade rubrik, så kanske man tycker det nu - när man vet att man kan vinna pengar och ära genom att fuska, verkligen fuska, sig till det.

Jag tror det är vad Marcus ville göra oss uppmärksamma på. Hur absurt utformad den tävlingen är.

När han ändå tog upp det här med cookies så inser man att det förmodligen skulle kunna fuskas lika mycket i en omröstning lite beroende på hur den skulle utformas, också, och att min idé kanske ska kasseras därför. Men att den fick så bra respons tyder på att folk faktiskt inte gillar "mest lästa"-priset och hellre skulle ha ett "mest omtyckta"-pris.

Jag har själv mailat Belinda och frågan har stötts och blötts på ledarsida och annorstädes. Personligen tycker jag inte att någon bra anledning till att behålla priset getts, särskilt inte "om man skyndar sig att backa registreras klicket inte". Jag vill gärna kunna läsa klart en artikel innan jag bildar mig en uppfattning om den eller inte, ifall jag tycker den var läsvärd eller inte.

Belinda frågar också om Marcus tycker att alla ska fuska för glatta livet nu. Ja, varför inte? Det är väl mer rättvist än att bara några gör det, eller? Så kan vi snart införa "mest lyckade fusk"-priset!


Om författaren

Författare:
Gisela Jönsson

Om artikeln

Publicerad: 16 nov 2001 10:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: