sourze.se

Svar om tv-avgiften: Inte vårt fel

Låt mig först säga att du, Mikael Andersson, har helt rätt på många punkter!

Den nya tekniken, med satellitmottagare, streaming, dvd och så vidare har helt klart skapat en verklighet som den nuvarande lagen om tv-avgift inte täcker fullt ut. Det är också helt rätt att ha åsikter om tv-programmen och deras skiftande kvalitet. Tro mig, det har jag som informatör vid Radiotjänst också!

Däremot riktar du i din text "Därför hatar jag tv-aviften" dina skott mot fel mål när det gäller behovet av förändring. Det är bra att tv-avgiften debatteras, men att skylla allt på Radiotjänst är lite som att skjuta budbäraren. Det är Sveriges regering och riksdag som bestämmer vem som skall betala tv-avgift. Det är dom folkvalda politikerna som också bestämmer hur lagen om tv-avgift skall se ut. Det är riksdagen som har bestämt att Radiotjänst skall ansvara för tv-avgiften och avgiftskontrollen.

Vi kan inte stifta egna lagar. Radiotjänst har inte heller något att säga till om angående programproduktionen inom SVT, UR och SR. Programbolagen bestämmer själva vad dom sänder, och det är en bra princip, anser jag.

Självfallet skall vi sköta vårt jobb på ett effektivt och kompetent sätt, och försöker också göra det. Radiotjänst jobbar på flera olika sätt i kontakter med riksdag och departement, just för att utveckla och förbättra lagen om tv-avgift och vår verksamhet. Vi har inte tid att, som du säger, "smyga omkring i mörkret"!

Men visst, vi skall vara öppna för förslag och tankar om hur vi kan hitta nya sätt att förbättra verksamheten!

Just nu har vi en lag som säger att den som äger, hyr eller lånar en tv, skall betala avgift, oavsett vilka program man gillar eller avskyr. Det finns en livlig och intressant debatt om hur tv-avgiften kanske skall ändras i framtiden. Det skall bli kul att se hur det blir!

Så Mikael, hör gärna av dig till Radiotjänst om du har fler tankar. Du kan också ta kontakt med politiker och med SVT och SR.


Om författaren

Författare:
Asta Vormeier

Om artikeln

Publicerad: 12 nov 2001 17:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: