sourze.se

Fåglar i hela världen

Fåglar av alla möjliga och omöjliga sorter.

Fåglar i hela världen bygger bo i mitt hår,
sprider mina strån,

När jag var liten så hjälpte jag min farmor att borsta hennes cockerspanielar. Hon sa alltid: släng allt hår ute!
För fåglarna bygger bo i det. Varje gång jag tömmer min hårborste så gör jag det utomhus. Jag tänker på min farmor varje gång jag gör det. När jag berättar för mina barn så kommer dom ihåg min farmor som dog när dom var alldeles för små för att komma ihåg henne, dom kommer ihåg henne ändå.
Mina barn bidrar dock inte till fågelbobyggen då bägge är söner och dom är kortsnaggade. Fast när dom var små så tömde jag borsten med deras hår i trädgården där vi bodde.

Så min äldsta sons lockiga hår och min sons spikraka hår fanns en gång i fågelbon. Jag tänker på min farmor när jag tömmer min hårborste i Washington, Harrisburg, Madrid, Kos, Bodrum, London, Amsterdam, Trieste, Venedig, Mariehamn, Kuala Lumpur, Bangkok, Auckland och nu i morse även i
Wellington.

Har hört att man inte ska låta sorgen bygga bo i sitt hår.
Försöker att skaka av mej min sorg och tömmer min hårborste till fåglarna istället.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 08 nov 2001 09:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: