sourze.se

Utrota hemlösheten, Lars Stjernqvist!

I TV-debatten om fattigdom och hemlöshet gör Lars Stjernqvist tappra försök att sitta på två stolar samtidigt.

Dels representerar han socialdemokraterna, som ju bär ansvaret för den orättvisa fördelningspolitik som gjort de fattiga allt fattigare och de rika allt rikare.

Samtidigt säger han sig stå på de hemlösas sida, när de protesterar mot denna orättvisa politik.

Men varför protesterade du då inte lite tidigare, Lars, innan politiken genomfördes? När ni satt i era slutna rum och diskuterade vilka som skulle få betala notan, då kunde du väl slagit näven i bordet? Varför är det först nu och framför TV-kamerorna som du är upprörd?

Ökade klyftor är ett hot mot hela samhället! De barn och ungdomar som nu växer upp i fattigdom och utanförskap känner ingen solidaritet med ett samhälle som inte visar dem någon solidaritet! Där har ni socialdemokrater svikit på ett upprörande sätt! Ni lovade ju en gång svenska folket att ni skulle skapa ett rättvist samhälle, ett folkhem! Har du glömt bort det?

Nej, Lars Stjernqvist, du är inte trovärdig i din roll som både åklagare och försvarare av ditt parti.

Men det är aldrig försent att göra goda och bra saker! Så tala nu om för oss vad du vill göra för att vrida ditt parti åt "rätt håll" igen? Ta det viktigaste först! Utrota hemlösheten! Höj golven och dra upp alla dit, innan ni höjer taken! Visa nu att du menar allvar!


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 05 nov 2001 17:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: