sourze.se

Drottning Andersson håller hov

I eftermiddags så sa Dogge från latin Kings under seminariet "Vägen till skivkontrakt" att det är viktigt att man som artist när man spelar live visar att man ger allt.

I publiken satt Sahara Hotnights och lyssnade. I fredags kväll var de sista stora band ut på Rookies stora scen. Jag kan lova er att tjejerna tog herr Dogelitos ord på allvar.

The Donnas spelar Girl Riot rock. Sahara spelar som ingen annan. Jag vill påstå att dessa rockens drottningar är ensamma om att göra det de gör. Sahara står ensamma på en fotbollsplan och har hela världen öppen runt omkring sig.

Kvällens föreställning signerad Maria Andersson börjar i sann Sahara Hotnights anda med några snabba riff under en minut. Sen är allt ljus på tjejerna i den närmsta timmen. Som trollbundna bärs vi med genom förra plattans hits och sidospår. Sahara visar även att kvalitén på deras nya platta "Jennie Bomb" är mycket hög och att låtarna funkar lika bra live som de på första plattan.

Svetten dryper och publiken rockar. Som alltid när Sahara håller hov. En sak som i alla fall jag kan irritera mig på hos Sahara är Marias rent utav usla mellansnack. "Det e vi som e sahara hotnights... kul att ni kom" med de orden avslutar Maria kvällens spelning. Okej, vi vet att de är Sahara. Vi vet att vi hade kul. Varför är mellansnacken så trista? Bara för att de är från Norrland? ;

Men detta är ett minimaliskt minus i en annan så perfekt show. Jag har sett tjejerna live ett flertal gånger. Deras spelningar är alltid av högsta klass och de lämnar inget åt slumpen. Så även i kväll. Sahara har världen för sina fötter och det märks att de vet det. Sen de äntrade den svenska rockscenen för första gången så har de växt in i kostymen som ett utav Sveriges bästa liveband. Men jag kan inte i hela världen tro att de nöjer sig med att vara bäst i Sverige. Som sagt, fortsätt såhär Sahara och ingen kan stoppa er från att bli ännu mer populära.


Om författaren

Författare:
Johan Loman

Om artikeln

Publicerad: 03 nov 2001 14:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: