sourze.se

Varning för elektriska kostängsel

viktig varning för surfare på landsbygden,


Sitter på andra sidan jorden och har ingen pc. Jag surfar på en gammal lånad Macintosh som inte går att uppdatera. Maila går bra, men att surfa kan ta lång tid. Jag har som vana att ladda ner Aftonbladets första sida så gott som varje dag.

Macintoshen är så långsam att jag hinner både bädda sängen och borsta tänderna innan första sidan är på plats nej jag borstar inte tänderna för snabbt. Ägaren av min Macintosh köpte den då den var ny för många år sen och den var dyr, hisklans dyr den gången. I dag skulle ingen vilja ha den förlåt Macintosh, menar ju inget personligt.
Hade önskat att jag hade en riktig pc här med ett tangentbord där det finns både å ä och ö, för då hade jag kunnat sitta och skriva på min byrålåderoman. Jag skriver istället inne i huvudet och kommer ibland på bra meningar som jag skriver upp. Det blocket jag skriver i är knökfullt.

Vad har elektriska kostängsel med det hela att göra?
Jo, jag är mitt i ett lantbruksdistrikt och på nyheterna
häromkvällen berättade man att de bönder som klagat på att
deras internetoperatör är långsam och att det knappt går att surfa har funnit en stor bov i dramat. Elektriska kostängsel som är felaktigt installerade kan störa och göra pc-trafiken långsam.

Så jag får väl gå ut och se om mitt elektriska kostängsel har några felaktigheter eller är för nära min telefonlina.
kanske det går att speeda upp min Macintosh lite grann?
Kanske bara hinner bädda sängen i framtiden medan jag laddar ner Aftonbladet.

Den eländiga Macintoshen har dessutom något engelskt program som gör alla ensamstående i till stora i som om jag hade velat skriva det engelska ordet för jag. Jag hittar ju inte i en MAC och vet knappt hur den funkar, men jag hittade det rättstavningsprogram som finns i den. Jag kan nog ändra där så jag kan skriva utan att den rättar alla mina i till stora i, men jag kan bara välja mellan att ha Amerikansk eller Brittisk engelska, några andra alternativ finns inte.

Suzanne, mitt i kodyngan och fågelsången.Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 25 okt 2001 09:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: