sourze.se

Statligt subventionerade badbomber mot utbrändhet

I dofternas lustgård finns möjligheternas Stargate. Badbombernas mustigt bubblande portal erbjuder ro och sinnlighet i samspel med själen.

Dofterna når dig på långt håll och viskar ljuvt om örter, blommor och eteriska oljor. Alla dina sinnen pressas vidöppna för att insupa mental näring.

Det är att beklaga att det finns människor som kastar ut badkaret för mer rationell tvagning, men för badfantaster är butiken Lush en rekreationszon. I oktobermörkrets hopplöshet finns en fristad som bjuder lindring och omtanke för varje behov. Med en till synes oändlig variation, skapar du dina egna lösningar och får chansen att börja om på nytt.

När vattnet färgas blått och den spröda doften av citron och lavendel sprider sig i stigande moln, kan du förflytta dig till hemlig destination. Att sjunka ner i badvattnet där små rosenknoppar sprids i vid cirkel, balanserar ditt sinne och fyller kroppen med kraft inför nästa dag.

En badbomb i veckan till landets befolkning borde vara statligt subventionerat i ledet att bekämpa samhällets amöba med namnet utbrändhet. Just när allt känns som mest hopplöst, just när du befinner dig i livets centrifug och kippar efter ork, ska du tillåta dig en mental resa bland pomerans, kenyansk cypressolja och sandelträ.

Låt de lystna glödlamporna vila och tänd en kandelaber. Låt dörrvredet signalera rött och spetsa öronen när det första brusande ljudet fyller ditt vita kar. Den kittlande känslan när du klyver vattnets yta kommer att smälta din oro och inbjuda sinnlighet. Vältra dig i dofternas ingredienser och njut...

Att bli beroende går fort, men den enda biverkningen är positiv: ett brett leende som sitter i länge efter det att du har gjort dina inköp och lämnat butiken. Guldbollarna, varsamt inslagna i prasslande silkespapper, trängs om utrymmet i kassen som lämnar ett tydligt doftspår när du går genom stan.

Har du en gång gläntat på glasdörrarna till butiken och laborerat bland essenser och former, så är du fast. Dofterna lockar dig tillbaka.

Unna dig det; det är du värd.


Om författaren

Författare:
Susanne Delastacia

Om artikeln

Publicerad: 23 okt 2001 10:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: