sourze.se

Ego-pater och Donkey Kong...

Det finns människor som tror att livet är ett dataspel. De tror att det handlar om att tävla och samla mest poäng i alla sammanhang...

Lite elakt har jag myntat ett eget uttryck för de här människorna: Egopater.

Någonstans har de blivit så välprogrammerade av samhällets budskap så att det slagit över för dem. De förefaller nästan på fullaste allvar tro att livet är ett dataspel där det går ut på att samla mest poäng titlar, pengar, saker på en förutbestämd bana innan skärmen lyser "Game over" för gott...

Vidare verkar de se oss andra individer som antingen fiender eller medtävlande i spelet, som det gäller att försöka "skjuta ner". Vinnare i spelet är den som snabbast lyckas ta sig runt banan med mest poäng i ryggsäcken utan att behöva väja eller bli undanträngd av någon annan.

Ego-pater...Som trodde de att värdet på deras liv baserades på vad de kunde åstadkomma i andras ögon, vad andra tävlande såg dem uppnå på dataskärmen.

Skulle någon som jag komma fram och påstå att jag inte vill vara med i tävlingen, skulle de genast tänka: "Looser, sådär säger han bara för att han vet att han inte har någon chans mot MIG"

Sedan fortsätter de sin kamp för att vinna livets Donkey-kong spel. Mest "poäng" vinner...heja heja...


Om författaren

Författare:
Mattias Landgren

Om artikeln

Publicerad: 20 okt 2001 14:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: