sourze.se

Vi avskaffar inte Månadens mest lästa!

Marcus Priftis anser att vi ska avskaffa priset till månadens mest lästa bidrag. Jag håller inte med och ska förklara varför.

Marcus uppmanar mig att svara sakligt och ta till mig argumenten. Inga problem. Det är en saklig text han skrivit så det första jag gjort är naturligtvis att läsa den ordentligt. Men jag håller inte med.

Jag kan förstå frustrationen om man tycker att bidragen som vinner inte förtjänar det. Marcus Priftis vill att vi ska avskaffa priset för att undvika innehållslösa texter, texter vars enda syfte är att framstå som så spekulativa och provocerande som möjligt.

För att ett bidrag ska bli mest läst krävs det att tillräckligt många läser det. Vi tycker att ni, läsarna, ska vara med och avgöra det. Jag tror att Marcus och jag är överens om att om man nu ska ha ett sådant pris så får man överlämna till läsarna att ta ansvar för vad det blir för val. Men det är inte det Marcus menar nu utan att vi borde avskaffa det därför att det bara leder till att en viss typ av texter dominerar.

Först måste jag säga att jag tycker att många vinnartexterna till månadens mest lästa varit bra. Provocerande rubriker eller ej, de har haft ett bra innehåll. Men visst har det också funnits texter som man önskat mer av så att säga. Men så är det ju. Det är hela poängen med priset. Skulle jag styra över det kanske ni också skulle tröttna - på min typ av vinnare.

Hela idén med att ha räkneverk vid varje artikel var att ni ska se hur lästa ni blir men också för att kunna belöna artiklar varje månad. Utan en motvikt - redaktionens val - hade det säkert blivit alldeles för spekulativt. Men nu har vi samma prissumma till en artikel som kanske inte fick mest läsare men som vi anser borde ha fått det...

Jag tycker också, som en sidodiskussion, att vi på Sourze gjort/gör vårt bästa för att dämpa något av det spekulativa i texter som kommer in. Vi redigerar "sexiga" rubriker i mycket större utsträckning nu än förut, vi kollar extra noga att rubrik och innehåll stämmer överens och vi illustrerar sällan en artikel vars enda syfte verkar vara att just få så många läsare som möjligt. Jag är inte ett dugg imponerad av en del texter på Sourze, men jag är desto mer imponerad av andra och de försöker vi belöna. Men av någon anledning tycker att jag att det känns helt rätt dock att läsarna belönar en skribent varje månad, precis som redaktionen gör det. Ibland retar sig folk på valet, ibland tycker de att det är toppen.

Och bland tidigare vinnare har vi allt från "Vill du knulla med mig i kväll", till "Svårt blunda för onödigt lidande" och "Carpe diem - innan det är för sent". Skön blandning. Jag tycker att vi ska försöka fortsätta på den banan.


Om författaren

Författare:
Belinda Olsson

Om artikeln

Publicerad: 16 okt 2001 16:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: