sourze.se

I ett solidariskt Stockholm?

Vänsterpartiets reklam i Stockholms tunnelbanor är ett hån mot väljarna.

Att skriva att "Tågen skulle kunna komma i tid", sjukhus ska vara gratis, alla ska bo på Strandvägen för 1000 kronor i månaden, och liknande floskler är löjeväckande.

Visst, allt skulle kunna vara gratis och vi skulle kunna pumpa in miljoner i projekt av typen "Graffiti - en bortglömd konstform", men då skulle vi också behöva suga ut samtliga medborgare på alla deras pengar.

Visst skulle vi kunna ha vänsterpartister som inte kan skilja på mitt och ditt, hans bästa och ditt bästa och svart eller vitt, styra Stockholm.

Men om någon väljare tror sig tjäna något genom att betala in massor med skatt så vi kan underhålla liknande projekt så måste man vara totalt korkad.

Det är ett hån mot stockholmarna att skriva att alla ska ha rätt till en hyresrätt i innerstan. Om någon stockholmare tycker det är rättvist att det ska kosta lika mycket i innerstan som i förorten så må det vara någon enstaka förlupen galning, men att majoritet av människor inte känner sig hånade av vänsterpartiet reklam som säger att allt skulle kunna vara gratis kan jag inte tänka mig.

Visst skulle allt kunna vara gratis, men på vems bekostnad? Inte min i illa fall.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 14 okt 2001 15:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: