sourze.se

En timme med bajs

Och tredje gången Nora bajsade på sig började det lukta riktigt hemtrevligt.

Vi har haft besök här idag av de två yngsta kusinerna som hälsade på med sin mamma och sin tante medan de passerade på väg hem till Norge. Så här med facit i hand kanske vi inte hade behövt dammsuga så noggrant timmen innan de kom. Har man kusiner som är under tre år vet vi numera att det är bättre att dammsuga när de har åkt. Torka golvet är inte heller fel.

På en och en halvtimme lyckades treåriga Nora bajsa på sig tre gånger, gråta två gånger och spilla ut ett glas gul läsk en gång. Någon läsk behövde hon egentligen inte ha eftersom hon hade med sig egen läsk i sin lilla, lilla ryggsäck och Cola ville hon inte ha eftersom det hade pappa lovat när hon kom hem. Men det var iallafall inte meningen att spilla ut läsken. Det var inte heller meningen att chokladpålägget och chokladkexen skulle hamna i munnen utan det mesta på mammans tröja.

Ettåriga Hedvig var väldigt lättroad. Hon var nöjd och glad med att få krypa lite och äta och gojsa sönder chokladkexen och en minut efter att de hade kommit innanför dörren så hittade hon Mariekex och spred ut dem över hela hallen. Men det är klart ska man någon gång äta kex från golvet så är det väl när det är nystädat.

För min egen del så vet jag att jag är satt ner på jorden för att skaffa egna barn eftersom jag inte tycker detta är jobbigt utan bara roligt. Ett barn är väl aldrig så sött som när det äter Ballerinakex med hela kinderna och tycker att det är helt okej med lite choklad på ögonlocket. Och tredje gången Nora bajsade på sig började det lukta riktigt hemtrevligt.

Jag vet också att min fästmö kommer att bli den allra underbaraste mamman eftersom hon vet att man ska duka med Lejonkungsglasen när det är barnbesök och det blev mycket riktigt succè när treåringen stolt såg att hon skulle få dricka ur ett RIKTIGT glas. Och filmen hade hon ju sett igår hos Tante Mette så då visste hon ju att han den där svarta var ordentligt skummel och att Simba var snill. Aldrig har jag väl känt mig så glad och skrattat så mycket över att få städa som när de hade åkt.


Om författaren

Författare:
Morten Johansson

Om artikeln

Publicerad: 11 okt 2001 10:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: