sourze.se

Vi vill inte införa klädförbud!

Biträdande rektorn svarar på Nathalies text.

Jag är helt överväldigad över det enorma intresse som Abrahamsbergsskolan för närvarande väcker. Vi har mycket som vi är stolta över: trevliga elever, skickliga lärare, engagerade vuxna och en pedagogisk idé som säger att vi ska lyfta fram det som är varje elevs starka sida/sidor och på det sättet stärka elevens självbild.

Det är roligt att arbeta med tonåringar! Det har jag gjort i trettio år nu och därför vet jag att man inte kommer så långt med förbud. Jag har dessutom arbetat för jämställdhet långt innan många av er föddes!

Nu vill jag att ni lyssnar: Det har aldrig handlat om att införa regler för håruppsättning, smink och kläder. Vi vill prata med er tonåringar om sexigt mode i skolan och om den roll som reklamen och butikerna spelar. Vi bryr oss! Det var det arbetslagsledaren sa till föräldrarna. Det känns lite trist att läsa om att vi vill införa förbud. Det har aldrig varit tal om det. Det hade ju varit bra att fråga oss om vad vi egentligen sa och vill, eller hur? Det gör ju journalister.

Föräldramötet var ett vanligt föräldramöte, som innehöll några meningar om att vi ville föra en dialog med er om utmanande klädsel och de signaler som vi sänder med hjälp av de kläder vi har på oss. Igår kväll såg jag en debatt i TV om detta ämne. Många är intresserade och tycker som vi. Det tycker jag är bra.

Med vänliga hälsningar
Birgitta Bexelius
Bitr. rektor


Om författaren

Författare:
Birgitta Bexelius

Om artikeln

Publicerad: 04 okt 2001 14:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: