sourze.se

Feminism, manshat eller jämlikhet 2

Det är aldrig fel att kämpa för jämlikhet mellan könen, men gud nåde den man som säger att det går för långt ibland.

Den svåra delen av jämlikheten, där överdriven feminism bara krånglar till, det är vardagen.

Vi har faktiskt tror jag under 70- och 80-talet vuxit upp i ett relativt jämlikt klimat även om jag undrar om det var en positiv trend som vänt åt fel håll. I dag är en del av mina ålderssymptom att jag undrar om dagens 15-åringar lekte för mycket med lim-tuben när de gick på lekis, men det tycker väl alla som klivit in i vuxenvärlden och ser kidsen krångla till livet för sig?

Killar ska i dagsläget gå en balansgång mellan att vara en riktig man och att vara jämlika. Jag tror att lite könsroller faktiskt underlättat när det gäller just samlivsdelen av våra liv. Jag sa LITE roller eftersom jag inte påstår att tjejer bör sköta hushållet och killen tända grillen och tvätta bilen.

Effekterna av den skruvade feminismen drabbar även tjejerna som vill bli uppvaktade och behandlade som kvinnor utan att på något sätt nervärderas. Merparten av alla tjejer vill faktiskt ha en "Riktig Man" som behandlar dom som en "Kvinna". Tjejer som påstår annat ljuger eller tillhör undantagen. De av oss som lyckas sämre med jämlikheten lyckas bättre i sina kontakter med kvinnor medan de av oss som blir för jämlika på något sätt målat in oss i ett hörn. I slutänden finns mängder jämlika killar som inte längre vågar/orkar flörta eller uppvakta med risken att utpekas som mansgris OCH den stora massan tjejer som känner sig bortglömda, ensamma och hade älskat om någon hade flörtat med dem litegrann.

Resultatet, en vanlig krogkväll, blir ju att tjejer dansar med tjejer, killar pratar med killar, alldeles för många dricker för mycket och alldeles för många somnar ensamma och undrar varför det inte finns någon för dom här i livet. Studenter, gör er inga illusioner, träffar folk/raggar gör 9 av 10 Svenssöner på krogen.

Mycket av dagens aggressiva, hysteriska, tonårs-osande feminism bidrar till detta genom att ömsom förolämpa, ömsom skuldbelasta de män som faktiskt hade gjort bättre ifrån sig som allierade för jämlikhet i samhället.

I all aggressivitet så försvinner argumenten och exemplen på verkliga orättvisor. Skriker man fram sina åsikter så håller folk för öronen och missar vad som blir sagt. Därför måste alla dessa arga tjejer lugna sig och tänka efter. Vi killar som vill och borde vara era allierade orkar inte lyssna när de verkliga argumenten försvinner i allt skitsnack som en nål i en höstack.

Vad är felaktig feminism då? Se er omkring och försök lyssna med huvudet istället för med hjärtat. Manliga taxichaufförer är inte instinktivt ute efter klitoris på kvinnliga passagerare, Guillou vill troligtvis inte patentera ett "kärringkoppel" för att få kvinnan att stanna i köket och jag kan komma med ett skamligt förslag till en kvinna utan att nervärdera henne :-

Lyssna och tänk. Tänk och tala skrik inte.


Om författaren

Författare:
Krister Hallberg

Om artikeln

Publicerad: 02 okt 2001 14:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: