sourze.se

Vågar man skriva något igen?!

.........

Först vill jag tacka alla som läst artikeln jag skrev. Uppskattar alla svar, både de positiva och negativa. Finner det smått otroligt att så många ändå läst den.

Vet inte riktigt hur jag ska skriva det jag vill få ner... Folk kommer nog att bli irriterade på mig, men det är smällar jag får ta.

Hur vore det om ni satte er in i en liknande situation som jag beskrev?! Eller det kanske är så att ni inte vill?! Tyvärr så är det ju så att den kalla verkligheten ser ut på ett liknande sätt för många, både då och idag. Om ni anser att man ska känna empati och förståelse för dem som missbrukar, vad ska ni då känna för dem som har varit i missbrukarens närhet?! De som har mått dåligt i flera år och som fortsätter att må dåligt för att de inte har kraften kvar att hjälpa?!

Om man har gett missbrukaren chans på chans och bara fått skit tillbaka, skulle ni orka med det?! Skulle ni fortsätta hjälpa dem då? Jag har svårt att tro det. Man orkar bara ett tag, sedan bränner man ut sig själv. Alla tankar och funderingar som snurrar runt i huvudet på en om det är ens fel att personen börjat missbruka... Vad har man gjort för fel?! Vad gick snett?

Har ni någonsin haft känslan av att inte veta om personen i fråga lever eller inte? Kan tala om för er att det inte är en rolig känsla. Känns som en stor klump i magen och man mår riktigt dåligt. Jag har inte sagt att de inte ska få chansen att bli av med sitt beroende, men det finns gränser.

Visst, ni kanske tycker att jag är omogen i mitt resonemang, men bränner de chansen de fått, ge hjälpen till någon som verkligen VILL ha hjälp. Då har de gjort sitt val, det får de leva med. Det är svårt som f**n att sitta och förklara hur man känner det när en del inte vill ta av sig sina rosaskimrande glasögon och se hur det är utan dem på... Verkligheten är tyvärr så grym mot en del av oss och vi försöker faktiskt att vara empatiska och förstående, men ibland orkar man inte...

Hoppas på lika ärliga positiva och negativa svar/reaktioner än en gång... Viveka


Om författaren

Författare:
Viveka Lundbom

Om artikeln

Publicerad: 25 sep 2001 17:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: