sourze.se
Artikelbild

Appell mot kriget

Det har gått en dryg vecka. En dryg vecka sedan röken lade sig över Manhattan, sedan USA:s president lovade att finna de skyldiga.

Det är en vecka sedan hela vårt samhälle stannade upp för att hedra de omkomna. Vi skulle aldrig låta något liknande inträffa igen om vi kunde förhindra det, sa vi.

För 5 dagar sedan 16/9 visade det sig att den amerikanska staten hade beslutat sig för att inte bara finna de skyldiga utan även förklara krig mot helt område se bild med hårkors över fjärran östern Aftonbladet 16/9 som härjats av krig och oroligheter under lång tid. I samma tidning kunde man läsa om de tusentals afghanska flyktingar som flyr i skräck mot den pakistanska gränsen. Flyktingar som förmodligen fick veta vad som hände i New York långt efter det att vi fick reda på det.

Flyktingar, fel, människor som har lika lite med terrorattacken att göra som du och jag befinner sig nu, just nu under det hårkors som placerats ut över deras land. Flyktingar från samma land befann sig för en dryg månad sedan utanför Australiens kust och bad om vår hjälp. Den hjälpen fick de inte, Australien ansåg inte att de var deras ansvar. Nu får USA hela västvärldens hjälp att attackera deras hemland jag antar att den här gången angår det Australien.

I en intervju med TT säger USA:s före detta FN-ambassadör Richard Holbrooke DN 18/9 att "...det är viktigt att Sverige tar på sig en aktiv roll" en aktiv roll i det långa "antiterrorkrig" som väntar. I samma tidning säger USA:s försvarsminister Donald Rumsfeld angående nyttjandet av kärnvapen att "Vi måste ha så många alternativ som möjligt...".

Samtidigt pågår här hemma diskussionerna om hur Sveriges militära alliansfrihet ska formuleras. Folkpartiet deltar inte för att de vill att vi ska gå med i Nato. Ett Nato som enligt sina egna förordningar redan befinner sig i krig.

"Sverige kan delta i motattack" DN 19/9 Efter resolution 1368 har FN slagit fast att USA har rätt till vedergällning och uppmanar alla medlemmar att delta i denna motattack. Ett FN som grundades för att förhindra krig har nu givit det sin välsignelse.

Sverige är det land i världen som förskonats längst från krig, vår generation 60- och 70-talister är kanske den generation har förskonats mest från krig i hela världshistorien och vi är övertygade om att vi inte är
ensamma om att tycka att det är vår förbannade skyldighet att säga till. NU!!!

Vi kunde inte göra något förra tisdagen för att skydda och hjälpa de oskyldiga offren för vi anade inte vad som skulle hända, men nu vet vi till och med vilka bombplan som ska användas.

Undertecknat av:
Mikael Wranell
Erik Sellström
Jason "Timbuktu" Diakité
Calle Tidbeck
Martin Gylje
Ariel Gomar
Manuel Zanzi


Om författaren

Författare:
Mikael Wranell

Om artikeln

Publicerad: 24 sep 2001 11:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: