sourze.se
Artikelbild

Gudarnas krig

Om "våran" Gud är den enda rätta, måste ju "deras" Gud vara en luftskapelse, eller?

Eftersom det dignar av religioner, trosläror och inriktningar blir man som "avbilden" till den "rätta" Guden lite förbryllad.

Hur kan så många människor ledas i blindo och tro på alla dessa falska Gudar?

Men ponera, ponera att det nödvändigtvis inte behöver finnas bara den "rätta". Tänk om det skulle visa sig att det finns fler än en.

Svindlande tanke va.

Eftersom jag nu börjat leka med den tanken kan jag lika gärna låta den löpa lite längre ut på linan.

Buddah finns, Allah finns, Gud finns, Jehova finns här slutar jag rabbla, tar bara några för lekandets skull.
Som bekant är våra skapare lite egotrippade och har skapat oss efter sin egen avbild. Vilket i sin tur innebär att dom bland mycket annat är:

* Maktgiriga
* Hämndgiriga
* Blodtörstiga

Detta skulle då efter årtusenden av oförrätter sinsemellan, i slutänden kunna leda till krig. Gudarnas krig.

Hur skulle då ett sånt krig gå tillväga? Skulle Buddah minera vägen till Eden när Allah är ute och tar en kvällspromenad? Skulle Gud låna Tors hammare och svinga den i bakhuvudet på Jehova när han tog en eftermiddagstupplur?

Svar nej, sånt är för lekmän. Istället kallar dom naturligtvis in sin jordliga armé och låter den sköta grovjobbet. Förhoppningen måste vara att låta oss här nere sköta utrensningen själva. Trots allt har dom god inblick i människans inre sfärer och att rigga är dom bra på.

Så där sitter Allah och håller tummarna att hans lärjungar tar bort dom otrogna, och Gud har kallat in en extra hejarklack som ropar sig fria från allt ansvar, samtidigt som dom banar hans väg. Buddah vet att han ligger risigt till på grund av lärans ickevåld och Jehova är alldeles för liten för att egentligen ha en rimlig chans.

Fast när jag tänker efter så är det lika löjeväckande som befängt, hur skulle det kunna finnas nån annan Gud än den "rätta" Guden?

Frågan är bara vem av dom det är...


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 18 sep 2001 09:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: