sourze.se

Alla bär skulden till terrordådet!

... Världen skakas om ordentligt. Bra! Man behöver rysta om kalsongerna då och då!

Vi har inte protesterat. Bara accepterat.

Som man bäddar får man ligga! Välbekant?

Terroristattacker mot USA. Är inte det kapitalismen i ett nötskal?

Världen skakas om ordentligt. Bra! Man kan behöva rysta om kalsongerna då och då!

Man känner ju för dem som fick betala med sina liv men har inte de också varit med och skapat världen? Jovisst har de det! Om vi nu lever i ett demokratiskt samhälle så innebär det att vi går till vallokalerna och röstar vilket innebär att vi genom vår röst skapar strukturer. Det gör också folket i USA. Det gjorde också människorna i flygplanen. Somliga av dem. De som får rösta. Och alla de som får har ju också skapat den verklighet de lever i. Visst. De fick sätta livet till, men hur många gör inte det i övriga världen genom naturkatastrofer och av svält. Men då vänder vi bort våra blickar.

Det hör bara till vår vardag och nämns i all hast via våra nyhetskanaler, detta trots att vi alla bär skulden till somliga av dessa katastrofer. Vi låter folk svälta trots de överskott vi sitter på. En underbar värld, inte sant?! Heja världen! Och nu står vi lamslagna med skakiga knän och tänker hämnd. Bush tänker krig. För visst måste Bush slå tillbaka och visa hur mäktig han är och hur osårbart hans imperium är. Patetiskt! Så mycket hat som riktas mot USA borde man inse hur utsatt man är och hur sårbar man i själva verket är.

Marx spådde kapitalismens fall med orden "kapitalismen förgör sig själv." Kapitalisten har länge skrattat åt Marx och åt hans texter. Men vad är det man säger? Skrattar bäst som skrattar sist. Nu har det hänt. När jätten faller faller han tungt.

I många år har jag väntat på att något ska hända. Det har hängt i luften. Om det är ett krig som ska behövas för att få människor att vakna så är ju det bedrövligt.

Ändå. Det är dags att ta ansvar! Vi måste alla ta på oss skulden för det som händer. Hela världen har tittat på när USA roffat åt sig mer och mer makt och godkänt. Nu letar vi efter enskilda skyldiga så att vi andra kan skaka av oss den skuld vi alla bär.


Om författaren

Författare:
Maria Zarga

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2001 16:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: