sourze.se

"En erfarenhet rikare"

"Erfarenhet är det namn alla ger sina misstag".
Oscar Wilde

Hon började tidigt på dagen med att förbereda sig mentalt för att gå ut på krogen ensam. Vännerna var antingen bortresta eller upptagna med annat och alternativet var att tillbringa den lediga kvällen i soffan, slötittande på tv. Det hade blivit alldeles för många tv-kvällar den sista tiden. Lägenheten kändes nästan som ett fängelse. Hon behövde komma ut, träffa lite folk och ha roligt en stund.

Tidigare hade hon inte haft några som helst problem med att gå ut ensam. Snarare tvärtom, de gånger hon hade gått ut ensam var de gånger hon hade lyckats knyta flest kontakter med nya människor, både män och kvinnor. Det var många i hennes bekantskapskrets som var "ensamma själar" som hade fått kontakt med varandra via krogbesök. På grund av alla dessa kontakter så hade hon alltid haft sällskap med sig ut de senaste åren och därför kändes nu lite konstigt att gå ut ensam igen.

Hon kunde inte förstå varför det kändes olustigt, hon ville ju verkligen komma ut och få dansa en stund. Hon älskade att dansa. När hon väl hade bestämt sig för att gå till sitt favoritställe så var klockan så mycket att hon hade missat sista bussen in till stan. Det fick bli bilen istället. Hon hade aldrig behövt dricka något för att kunna ha roligt så det kändes inte som om det var några problem. Blev det så att hon drack någonting så var det ju bara att låta bilen stå kvar till nästa dag.

Hon parkerade bilen och satt kvar en stund. Olustkänslan var starkare nu och hon funderade på att köra hem igen. Hon bestämde sig till sist för att hon åtminstone skulle gå in en stund. Nu hade hon ju bilen med sig och kunde gå precis när hon själv ville utan att behöva passa någon busstid. Beslutsamt klev hon ur bilen, låste den och gick iväg.

Det var nästan ingen kö så det gick fort att komma fram till kassan och betala inträdet. Hon gick nerför trappan till nattklubben och lämnade in sin jacka i garderoben. Hon tog ett djupt andetag och tittade ut över folkvimlet. Stämningen var redan hög och det var full fart på dansgolvet. Hon var glad att hon hade bestämt sig för att gå dit.

Hon bestämde sig för att ta en tur till toaletten och bättra på läppstiftet. Hon trängde sig förbi längs den långa bardisken för att komma fram till toaletten. Plötsligt fick hon se Honom. Han tittade rätt på henne utan att reagera. Hon kände hur hjärtat började bulta och luftstrupen drog ihop sig så att hon nästan inte kunde andas längre. Snabbt vände hon bort huvudet och gick in på toaletten. Hon skakade i hela kroppen av chocken. Vad skulle hon göra nu? Hade Han känt igen henne? Hon hade bytt både hårfärg och frisyr sedan han sist hade träffat henne.

Han, det var mannen som hon hade varit ihop med ett par år tidigare. Allt hade varit bra i början ända fram till dess att hon hade insett vad han egentligen sysslade med. När hon gjorde slut hade han vägrat acceptera det och börjat att trakassera henne på diverse mer eller mindre utstuderade sätt. Till slut kände hon sig tvungen att hota med en polisanmälan. Det gjorde susen eftersom han inte skulle klara av en närmare granskning av polisen. Han hade redan en villkorlig dom och hans övervakare hade tagit kontakt med henne och förklarat att hon kunde känna sig lugn nu eftersom han skulle flytta från stan. Övervakaren lovade samtidigt att han skulle höra av sig varje gång som hans klient var i stan så att hon kunde ligga lågt då. Det hade fungerat alldeles utmärkt ända fram till nu.

Det fanns bara en sak att göra. Gå därifrån. Snabbt tog hon sig igenom lokalen och gick fram till garderoben. Där var fullt med folk som skulle hänga in sina kläder. Förmodligen såg hon väldigt stressad ut för killen i garderoben avbröt det han höll på med och tog genast fram hennes jacka. Fort tog hon sig ut på gatan och gick därifrån. Efter ett tag lugnade hjärtat ner sig och började slå med sin vanliga, lugna, jämna rytm. Hon var arg på sig själv. Hon brukade alltid lita på sin intuition. Hon borde ha förstått att någonting var fel eftersom hon hade känt en så stark olustkänsla mot att gå dit.

Åkte hon hem nu så skulle förmodligen bara telefonen börja ringa. Hon bestämde sig för att gå någon annan stans och slå ihjäl några timmar innan hon körde hem. En erfarenhet rikare gick hon iväg ut i natten.


Om författaren

Författare:
Camilla Sydvart

Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2001 15:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: