sourze.se
Artikelbild

Jag litar på media

Media talar för fullt om hur man inte ska/kan lita på media.
Är inte det lite väl politiskt korrekt?

Själv så litar jag fullt och fast på media. Jag menar; de säger själva att man inte ska lita på dem, så då kan jag inte göra det när de säger att man inte ska det. Den här parantesen är en lögn. Fast å andra sidan så är de lite väl politiskt korrekta för min smak, de där i media.

Är det inte så, att om man är fullt politiskt korrekt så är det något som inte stämmer. Tänk er en politiker som är för rättvisa oavsett kön, sexuella tillhörigheter och raser. Samma politiker är feminist, vegetarian, med i Rädda valarna och regnskogen, sälarna och så vidare och har bestämt sig för att vara pappaledig så hans fru kan jobba som lågstadielärare. Skulle vi lita på den personen? Skulle vi det om han vore moderat?

Själv så är jag lite så där måttligt korrekt av mig. Tycker om att äta kött, inser att kvinnor och män är olika bra på olika saker och hävdar att feminism är ett av de fulare ord vi har i svenska språket.

För att återgå till media och varför jag tar upp det ämnet över huvud taget. Det har varit mycket debatter kring medias bevakning av kravallerna i Göteborg. Det senaste jag hörde var hur de pratade om medias partiskhet i radion.

En person sa:
- Media vinklade det hela till polisernas fördel. De är fast i att vara politisk korrekt. Vart har den undersökande journalistiken tagit vägen?

Jag kan nog bara konstatera; det är inte politiskt korrekt att vara politiskt korrekt.


Om författaren

Författare:
Tomas Forsman

Om artikeln

Publicerad: 07 sep 2001 09:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: