sourze.se

Hallå Ronald McD, vakna!

Felskyltningar.

Lördag morgon.

Jag är trött, så trött, men ska på en kurs, orkar inte göra frukost utan sätter mej i bilen och passerar McDonalds på vägen och bestämmer mej för att köra genom drive thrun och få mej min frukost där.

Kör in på området ser en massa flaggor där det står: frukost 7-10.

Kör vidare in och ser att luckan är stängd i drive thrun, väntar några minuter och tutar sen.

Inget händer.

På glasfönstret står det öppet alla dagar 7-24, jag parkerar och går till huvudentrén, det är låst.

På dörren står det: öppet alla dagar 7-24. Klockan är 8.30 på morgonen och nu vaknar morsan och administratören inom mej upp.

Min crises management-träning startar upp. Har dom försovit sej? Nej, för det står parkerade bilar på deras parkering och det är inte en parkering man står på om man ska nån annanstans då det inte finns några angränsande affärer.

Har en ensam McD-arbetare halkat på golvet och ligger med brutet ben inne i köket? Men det är väl inte möjligt att det är en ensam arbetare där? Har dom blivit rånade? Är det ett pågående rån?

Jag smyger ett varv runt huset men ser ingenting.

En taxichaufför dyker också upp och vill ha frukost, han försöker speja in genom fönstret ifrån olika håll. Jag ringer nummerupplysningen och ber att få bli kopplad till något annat McD i city, flickan som svarar på McD förstår inte vad jag menar och låter bara trött som en tonåring brukar låta.

Jag berättar att klockan nu är 08.30 och att det inte är öppet trots skylt om öppet från 07. Dom kanske skulle kolla om det hänt något?

Jag åker till min kurs.

Nästa dag tänker jag att det som hände i går måste ha varit någon tillfällighet och kör förbi igen. Där står två taxibilar och tutar ilsket, jag saktar in och vevar ner och säjer till den ena taxichauffören att det var likadant i går.

Vi ger allihopa upp och åker.

Efter kursen så åker jag - fortfarande hungrig - förbi, det är öppet nu och jag frågar flickan i luckan hur dags dom öppnar på morgnarna, hennes svar är: Jag vet inte!

Jag pekar på texten på rutan som är mitt framför hennes näsa och där det står 7-24, och berättar att det varit stängt klockan 0830.

Hon rycker på axlarna.

När jag åker ut på stora vägen och kommer upp från gatunivån där McD ligger så ser jag den stora skylten som sitter på den karakteristiska McD skylten 8 meter upp i luften.

Vardagar 7-24 lö-sön 9-24.

Men överallt annars på fönster, dörrar och flaggor så står det ALLA dagar 7-24.

Jag skickar ett mail till McD som inte svarar och det står fortfarande samma text på dörrar och fönster, rent ut sagt skitdåligt!

Och jag känner mej lite fånig som brydde mej om att det kanske låg McD-personal med brutet ben eller var rånade och behövde hjälp.

Ändra alla skyltar, det är ju inte en skylt utan flera,
för sjutton gubbar!


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 06 sep 2001 14:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: