sourze.se

Kasta den! Och kasta hårt!

En sten, mina herrar, är inget argument!

Våld är aldrig rätt väg. Men om den ena parten initierar våld, så har du rätt att besvara detta.

Och för 10 000 år sedan, när de första människorna tyckte att de visste mer än andra och därför hade rätt att besluta över andra, började våldet. För det finns nämligen bara ett sätt att bestämma över andra. Nämligen genom att använda våld!

Om du inte gör som farbror staten säger till dig, vad sker då? Staten kommer och presenterar dig för Herr Våld.

Det är staten som förtjänar stenen. För att undvika att dömas för uppvigling så vill jag inte nämna några namn, men fakta är fakta. Våld är våld.

Men släng för guds skull inte stenen på polisen eller skyltfönster. De är oskyldiga. Företagen längst Avenyn är definitivt inte delaktiga i statens våld, det är offer. Och polisen har ett gott syfte, att skydda äganderätten. Utan den kan man lika gärna dö. Om du inte äger något, äger du inte ditt eget liv. Vad är då vitsen med att leva?

Men om du slänger stenen kommer staten med våld driva in pengarna från dig för att lägga ditt en ny sten. Så våld är inte lösningen. Det är bara resultatet.

Lösningen är att inte längre spela med på statens spelregler. Ju fler som gör det, desto svagare blir illusionen. Illusionen staten, där alla tror sig kunna leva på andras bekostnad.

Jobba svart, betala inte TV-avgiften, flytta utomlands, rösta blått!


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 02 sep 2001 12:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: