sourze.se

"Kommentarer och svar"-djungeln

Om en petitess som stör på Sourze.

Att kunna skriva kommentarer till artiklarna på Sourze är givetvis någonting bra. Det främjar en öppen dialog kring innehållet i artiklarna och skapar möjligheter till konstruktiv feedback.

För den som inte har bredband ter sig dock djungeln av kommentarer och svar som ogenomtränglig. Långa kedjor av typen "kommentar"-"svar"-"svar-på-svar"-etcetera skapas. Jag ransonerar därför kraftigt mitt deltagande i dessa efterdebatter, även om jag utsätts för angrepp. Det tar helt enkelt för mycket tid och energi att klicka sig fram i djungeln. Endast den som har den perversa böjelsen att det gillar att tränga allt djupare ner i bottenlösa hypertexter kan på ett adekvat sätt delta i en sådan debatt.

Måhända skulle man kunna sätta följande etikett på sajten tills vidare: "Sajten optimerad för innehavare av KTH:s superdator Strindberg eller motsvarande datorutrustning".

Det hela är lite synd. Själv skulle jag till exempel gärna fortsätta diskutera oberoende centralbanker med G. Tonetto men knappast längre på Sourze.

Sourze har redan fått sitt namn inskrivet i Guiness rekordbok för djupaste hypertext i Internethistorien och nu är det dags att gå vidare och låta teknikerna se över situationen och ta fram ett alternativ till det rådande. Ett alternativ där vi utan bredband slipper somna under resan ner till det sista inlägget. Lås in teknikerna i stugan över helgen så fixar de säkert detta.

Jag avstår från kommentarer och svar tills denna barnsjukdom är botad för ettåringen Sourze.


Om författaren

Författare:
Ingvar Strid

Om artikeln

Publicerad: 28 aug 2001 09:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: