sourze.se

Hurra för nakna feminister

Benny Pinnhuvud har äntligen fått en egen stund framför teven.

Kajsa är på möte med Svenska feministförbundet, barnen ligger och sover. Benny Pinnhuvud känner verkligen att kvällen är hans. Kajsa kommer inte att störa hans tevekväll med att påminna om disken från middagen eller tjata att det är dags att tala ut med varandra. Han minns med ilska det som hände förra veckan. Kajsa hade varit på en kurs om själens utveckling och stresshanering i vardagslivet. Landslaget spelade en vänskapsmatch mot Schweiz i ishockey och hon hade kommit till honom i soffan med orden, "hur har vi det egentligen". För jävligt, hade han tänkt säga men hållit inne sina ord. Hon hade stört honom när matchen närmat sig sin upplösning och han hade känt sig kränkt som man.

"Hm, vi har det jättebra om du kunde flytta dig lite så jag får se färdigt matchen", hade han sagt.

Kajsa hade fått tårar i ögonen och nerför hennes kinder rann det en strid ström. Nu har jag öppnat munnen igen, hade han tänkt. Han visste så väl att man inte öppnar munnen och pratar med kvinnor. Något av det man säger kan uppfattas fel med tårar som följd. En tyst man är kvinnans bästa vän... Lätt deprimerad över att missa sista tio minuterna av ishockeymatchen stängde han av teven och vände sig mot sin gråtande fru. Han visste nu att kvällen skulle bestå i att trösta henne. Hela hans kväll hade förstörts av en liten ynka mening.

Denna kväll är han dock ensam med fjärrkontrollen i sin hand och tre öl på tevebordet. För säkerhets skull har han dragit ur telefonen och knappar nu in Eurosport. Fan, hästhoppning, tänker han när teven flimrar igång. Han slänger sig över tidningen och finner att hoppandet skulle pågå ytterligare fyra timmar. Han tittar nervöst på klockan och ser att den är åtta. I skräck fantiserar han om en sovande Benny Pinnhuvud framför den Italienska repris matchen som ska börja klockan tolv.

I ren desperation rusar han ner till videobutiken för att hyra en porrulle. Till videokillen skriker han att filmen garanterat måste vara tillräckligt upphetsande att han kan hålla sig vaken några timmar.

"Raka rör i Las Vegas", svarar killen. "Etta på handtrallalistan i USA och belönad med fyra av fyra pingviner i tidningen Våtträsk.

Skinande som en sol springer Pinnhuvud ut med "Raka rör i Las Vegas" och är hemma på fem minuter. Benny Pinnhuvud skrockar när han sticker in videofilmen och trycker på play. En kvinna, klädd som en jävla struts på sin krake till häst, blir avbruten när hon ska ta sista hindret. Framför Pinnhuvuds ögon uppenbaras istället en blå text mot en gul bakgrund som talar om att filmen inte är lämplig för personer under arton år. Han skrockar igen och säger högt, "jag är en vuxen man, mig kommer ni inte åt."

När han sett halva filmen är han rejält besviken. "Kukkillen har ju tre gånger så stor snopp som en annan och han får ju pinne i ett.", svär han i sin ensamhet. Pinnhuvud börjar till slut gråta och känner sig som en misslyckad idiot. Den nakna ölmage-befriade Kukkillen hade kämpat sig igenom sju samlag på samma eftermiddag och suktade nu efter mer. Pinnhuvud tyckte inte det var konstigt att kvinnorna var som galna i honom. Själv orkade han endast med futtiga tre i veckan, om han fick för Kajsa, och hans lilla snopp somnade in så fort det var över.

När Kajsa kommer hem finner hon sin man sitta i sängen och läsa "Min livs novell". Han hade glömt stänga av teven och fotbollslagen Roma-Atalanta spelar för en tom tevesoffa. Det är ingen överdrift att säga följande: Kajsa blir orolig, hon känner kalla kårar efter ryggraden och ser för sin inre syn sin stora kärlek bli utburen i tvångströja av ett par vårdare. Hon stänger av teven och tassar försiktigt in till sin man. Han lyfter blicken och tittar orolig på sin fru.

"Hur har du haft det på mötet", frågar han.

Han har haft en annan hos sig var den första tanken som kom till henne. Under fem års äktenskap hade han, bortsett från de första två veckorna de var ihop, aldrig frågat henne om något. Hans ointresse för hur hon brukade ha det på jobbet under dagen, eller om hon känt sig sliten av helgens alla måsten, tog hon numera som en självklarhet. Hans plötsliga interesse för hennes liv var antagligen ett tecken på sinnessjukdom eller dåligt samvete över att han legat med en annan kvinna. Hon bestämmer sig för att listigt få ur honom sanningen och svarar honom så lent hon kan med en motfråga, "vad har min stackars ensamma herr Pinnhuvud gjort medan jag varit borta?"

"Jag har sett på en videofilm, Full fräs i Las Vegas", svarar han förstrött. "Det är en porrfilm."
"Hur var den", frågar hon överraskad.
"Fan", är det svar hon får. Han ser ledsen ut och till slut förklarar han att filmen förstört hela kvällen. Med blicken sänkt mot täcket som lindade in hans ben förklarar han hur ful och dålig älskare han måste varit i alla år då han nu sett hur en riktig man ska vara.
"Äsch", utbrister hon , "det är bara film och fantasi. De filmar säkert i flera dagar, trickfilmar och får det se ut som om skådespelaren klarar av hur mycket som helst. Du är inte sämre än någon annan, tvärtom är du den bästa jag haft."
"Hur många har du haft", frågar han med ton av svartsjuka i rösten. Hon svarar honom inte utan klär av sig och kryper till honom. När hans fumliga fingrar söker sig till hennes mjuka och härliga hängbröst och han kysser hennes mjuka, goa, putande mage glömmer han av både filmen och fotbollen. Två minuter senare känner han sig lugn och tillfreds. Hurra för nakna feminister, tänker han och somnar sedan.

Klarvaken ligger Kajsa och funderar över hur hon ska hinna med att städa hela huset innan hennes föräldrar kommer på söndagsmiddag nästa dag. Framför hennes ögon, i det skumma skenet från sänglampan, står en strykbräda full med kläder som behöver strykas och i tvättstugan ligger tre korgar som ska tvättas. Hur ska jag hinna göra middagen klar imorgon, tänker hon, det är tur att jag har en karl som inte ens hinner med förspel innan han kommer, på under minuten.

Hon stiger upp med en suck och tar på sig nattlinnet. Strykjärnet blir fort varmt och sjungande ställer hon sig och stryker skjortorna hennes man måste ha på sig när han ska till kontoret måndag morgon. Bakom hennes ryggtavla ligger Benny Pinnhuvud och snarkar ljudligt. När hon sedan startar dammsugaren känns det befriande att den överröstar hans oväsen. Lagom till att klockan är sex på morgonen kan hon krypa ner i sängen och somnar efter en stund. Halv sju blir hon väkt av minsta sonen och går upp till ytterligare en söndag full med plikter. Benny Pinnhuvud ligger fortfarande kvar i sin säng och sover, han drömmer om simhoperskan han en dag såg på teven. Hans mun ger ifrån sig ett leende då hennes kropp blir ett med vattnet och domartavlan visar sina tior. Halleluja, murmlar han fram, knappt hörbart.


Om författaren

Författare:
John Jensen

Om artikeln

Publicerad: 26 aug 2001 14:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: