sourze.se
Artikelbild

Papper - världens enklaste sak?

När man sitter och skriver tänker man oftast inte på vilket material man skriver på.

Samma sak när man sitter och tömmer sin tarm - vilket material är det man torkar sig med? Svaret är enkelt: PAPPER! Ja, det är verkligen papper man använder. Under den senaste tioårsperioden har papperet alltmer kommit i skymundan av datorskärmen. Man skriver och skriver och skriver och bokstäverna radar upp sig på den lilla skärmen, så snyggt och så prydligt. När man sedan känner behovet tränga på och efter tömningsproceduren torkat sig upptäcker man till sin förtvivlan att skärmen är både nerkladdad och illaluktande. Vad ska man göra nu?

Jo. Enkelt.
Vi har frågat oss fram bland experter på både skrivkonst och toalettvanor och kan nu redovisa följande: PAPPER - det är lösningen på problemet!

Dels ansluter man en skrivare till datorn och kan på så sätt enkelt och snabbt transportera det skrivna till några elegant redigerade A4-ark där allt man skrivit står att läsa. På så vis behöver man inte släpa med sig datorn när man går fram till läraren för att redovisa eller posta den när man vill skicka ett brev - man tar helt enkelt sina mer eller mindre skrynkliga papper och stoppar in dem i ett kuvert och ger det till den berörde.

Krångligare är det dock när det gäller toalettbestyren. Man torkar sig som vanligt med skärmen, och sedan river man av en liten, liten bit papper från en särskild rulle mjukt papper som finns upprullat på ett kartongrör och torkar försiktigt av skärmen så att det kladdiga och illaluktande hamnar på papperet, vilket man sedan diskret viker ihop och stoppar i fickan. Sålunda kan man med gott samvete både skriva och torka sig i baken utan att genera sin omgivning.

Vilken papperskvalitet skall man då använda? Ja, själv har jag fastnat för följande sorter, de är både billiga och känns sköna att hålla i:

Till skrivaren: Halvsträva pappersark i storlek A4, gärna vita eller grå OBS! miljövänligt papper

Till bildskärmsrengöring: Halvglatt varmkorvpapper. Det är drygt, och vackert glansigt, och doften sitter i ganska länge, vilket gör att man inte av misstag snyter sig i det.

Så. Nu vet ni.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 21 aug 2001 16:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: