sourze.se

Avslutningsvis Stig-Björn...

Ett sista inlägg i den stekheta debatten om "The Stig-Björns".

Det finns ett skämt om norrmän som går ut på att de skrattar två gånger när man drar en vits för dem. Först när de hör vitsen. Sedan en gång till när de förstår den.

Lite så har det blivit med mitt ironiska inlägg "The Stig-Björns". Stig-Björn Ljunggren förstod nog visserligen ironin men inte fullt ut vad det verkar. Visst, "oberoende postmodern samhällsanalytiker" låter som ett UFO. Artikeln skrevs ju också i egenskap av fiktiv företrädare för "The Stig-Björns". Jag var tvungen att ha en matchande titel.

Nåja, jag hoppas att vi får tillfälle att debattera mer vid fler tillfällen, under lite mer seriösa former. Vi har uppenbarligen olika syn på många politiska frågor.

Jag vill också hälsa doktor Ljunggren välkommen till ABF-huset i Stockholm torsdagen den 23 augusti, klockan 18.00. Då anordnar vi i Fronesis ett seminarium om kapitalismen av idag utifrån vårt senaste nummer. Diskussionen kommer utgå från Michael Hardt och Antonio Negris verk "Empire". Jag tror att det skulle kunna intressera Ljunggren. Det kan ge en något annorlunda bild av "den nya vänstern". Garanterat fritt från både paj- och stenkastning.

Jag ger dig sista ordet i denna debatt Stig-Björn. Ta väl hand om det.

Nu ska jag gå och steka mig lite.


Om författaren

Författare:
Ingvar Strid

Om artikeln

Publicerad: 19 aug 2001 11:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: