sourze.se

På andra sidan

En kortis om att välja sida och hamna på andra sidan.

På andra sidan

Han gick alltid på andra sidan. På andra sidan där andra sällan gick. På andra sidan gick han för attt slippa möta någon han inte ville möta andra sidan gick han för att slippa se i skyltfönsterna hur ändan stack ut en halv meter genom rockskörten.

På andra sidan gick han för att undvika butikernas ropande trottoarskyltar. Den här dagen då våren var ett faktum hade han beslutat sej för att inte gå på andra sidan utan, ja, gå på andra sidan. Den med riskerna att möta någon.

Han ignorerade sin bakdel som våren till ära spretade ut i en kemtvättad blazer. Han läste intresserad skyltarna som överträffade varandra i utbud.

När han såg en bekant komma emot sej längtade han över på andra sidan.

Han stålsatte sej och lyfte på den rutiga kepsen. Strax efter tyckte han sej höra ett vinande ljud som om något kom farande.

Han stannade, tittade åt höger och vänster. Han kastade en snabb blick bakom sej och en längre blick nedåt gatan men inte uppåt.

Ljudet tilltog i styrka och orsaken till det plattade vid landningen till kroppen inklusive ändan vilket gjorde att den fick stanna kvar på denna sidan medan själen gick över på andra sidan.


Om författaren

Författare:
jan westergren

Om artikeln

Publicerad: 16 aug 2001 17:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: