sourze.se

Bra historia på en engelsk radiostation

Önskar historien varit sann, men det vet jag ju att den inte är, men den var så skickligt berättad.

Lyssnade på en engelskspråkig radiostation, där lyssnarna ringde in sina bästa historier. Bland dom som ringde in så var det en brevbärare, han sa att han skulle berätta en riktig historia ur verkliga livet om vad som hände honom den dagen han gick i pension och slutade sin karriär som brevbärare.

Han bedyrade att det var en sann historia och ville därför inte berätta var han hade delat ut posten.

Han som ringde in var en äldre man och hade en äldre mans röst, fast jag vet ju inte om jag ska tro på historien, men han berättade den skickligt som om den hade varit sann.
Han hade en rutt som gick ute på landet och han hade haft samma rutt i många, många år.

Alla hans kunder visste att det här var hans sista dag och han var förberedd på att det skulle kanske bli en och annan pilsner eller kopp kaffe utefter vägen. Förmiddagen gick bra, han fick både kaffe och kaka hos en av de äldre damerna utefter rutten, dom hade känt varandra under alla dessa år och han hade sett hennes barn växa upp och flytta hemifrån och dom pratade gamla minnen och han lovade koma in och hälsa på även efter att han gått i pension.

Handlaren i byn som alltid ansetts vara en snål skit bjöd in honom och gav honom karameller och ett kuvert som innehöll 1000 kronor, han undrade efteråt om han hade gett honom fel kuvert och han hade fått någon leverantörs kuvert med betalning i och om det nu satt någon leverantör och undrade över varför han fått ett kuvert med ett lyckönskningskort i.

Sista huset på hans rutt var långt ute på landet hos en egensinnig elak bonde med en stilig och trevlig fru. När bonden var hemma så brukade han bara släppa av posten och tidningen i brevlådan, men var hans bil borta då brukade han även ringa på för att hälsa på bondens fru som ibland bjöd in honom på kaffe. Han såg att bondens bil var borta när han kom så han tänkte att det är ju sista dagen så varför inte ringa på dörren och säja hejdå och tack för sig.
Han blev mäkta förvånad då den stiliga kvinnan öppnad för honom i raffset och bjöd honom att stiga in, hon tog honom i handen och gick uppför trappan och visade honom in i sovrummet och gav honom en herdestund.

Han trodde han var i himmelriket och efteråt så gjorde denna stiliga kvinna en rejäl frukost i köket. Det var kaffe, nybakat bröd med hemgjord ost, färska tomater och nypressad juice. Efter frukosten så gav hon brevbäraren en dollar och kysste honom. Han undrade hur det kom sig allt detta. Hon svarade då att hon pratat med sin man, den elake egensinniga bonden, och sagt att det var Joe brevbärarens sista dag på jobbet och att hon ville ge honom något speciellt.

Då berättade hon att hennes man hade sagt: Screw him! Give him a dollar!

Och hon var ju en lydig kvinna som gjorde som hennes man sa.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 16 aug 2001 09:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: